Πρωτόγνωρη και χυδαία επίθεση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου


 

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει σθεναρά, με διάβημα προς την ασχημονούσα Ρωσική Διπλωματική Αποστολή.

 

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, αντί να ασχοληθεί με το μέγα σκάνδαλο των ψεύτικων πιστοποιητικών εμβολιασμού των Ρώσων τουριστών που έρχονται στην Πατρίδα μας και οι οποίοι κυρίως ευθύνονται για την είσοδο και εξάπλωση της μετάλλαξης Δ (βλ. εδώ), προέβη σε ένα ακόμη κραυγαλέο ατόπημα, πρωτόγνωρο και ανήκουστο για διπλωματική αποστολή μιας ξένης χώρας: Δημοσιεύει και διακινεί τις νέες συκοφαντικές επιθέσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τις οποίες με μεγάλη προθυμία έσπευσαν να προβάλουν όλα τα γνωστά ρωσικά φερέφωνα στην Ελλάδα... (εδώ)

 

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα προβαίνει από αθλιότητα σε αθλιότητα: επιτίθεται σε δημοσιογράφους, σε συγγραφείς βιβλίων (όπως ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας για το βιβλίο του "Τρίτη Ρώμη"), υβρίζει και συκοφαντεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την κανονική και δίκαιη απόδοση της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Είναι όμως και θρασύδειλοι. Δεν τολμούν να μεμφθούν ευθέως την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, που έχουν επίσης αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας και έχουν εναρμονιστεί πλήρως με την κανονική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου...

Το ερώτημα είναι, με ποιο δικαίωμα η Πρεσβεία μιας χώρας στην Ελλάδα ασχολείται με εκκλησιαστικά ζητήματα; Τι επιδιώκουν; Ρητορικό το ερώτημα. Διότι αυτό που επιδιώκουν είναι να σπείρουν στον Ελληνικό Λαό ζιζάνια και να υποδαυλίσουν τον διχασμό ανάμεσά του. Να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις των Γενιτσάρων κατά του Πατριάρχη του Γένους μας, να ενθαρρύνουν τους ελαχίστους γραφικούς που αντιτίθενται στην κανονικότητα και στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

Η Ρωσία, η Αυτοκρατορία του Κακού, βλάπτει σοβαρά τα Εθνικά μας Συμφέροντα, τη Δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Βρίσκεται πίσω από κάθε αποσταθεροποιητική διαδικασία: από τους αντιεμβολιαστές και τα fake news της αντιεμβολιαστικής εκστρατείας (βλ. π.χ. εδώ), από τις περιθωριακές δυνάμεις της Ακροδεξιάς και Ακροαριστεράς, που για μία ακόμη φορά συσπειρώνονται στις τραγελαφικές διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών, προκαλώντας αναταραχές και προβλήματα στην Πατρίδα μας.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει σθεναρά, με διάβημα προς την ασχημονούσα Ρωσική Διπλωματική Αποστολή.