Νέα εκκλησιολογικά και κανονικά ατοπήματα του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας Κύπρου...


 

Βγήκε σε φιλορωσικά κανάλια και έδινε συνεντεύξεις κατά της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κατ' ουσίαν κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και της Εκκλησίας της Κύπρου και του Προκαθημένου της Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, την ώρα που ο Επίσημος Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, ήταν στο Κίεβο και συλλειτουργούσε με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο!



Η συμπεριφορά αυτή του Μητροπολίτη Αθανάσιου έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και "αρχιερατικής συνείδησης"... Είναι ευθεία αμφισβήτηση της κανονικότητας και της ενότητας της Εκκλησίας Κύπρου, της Συνόδου της, του Προκαθημένου της. Είναι συμπεριφορά οιονεί σχισματικού επισκόπου, ο οποίος κάνει ανταρσία κατά της Εκκλησίας του. Και υπάρχουν κανόνες που προβλέπουν κυρώσεις για όλα αυτά.
Εάν ο Λεμεσού Αθανάσιος φρονεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Ελλάδος έχουν πέσει σε αίρεση ή σχίσμα και κοινωνούν με μη κανονικούς επισκόπους, τότε ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας Κύπρου. Οφείλει πάραυτα να παραιτηθεί, άλλως η Εκκλησία Κύπρου οφείλει να τον εγκαλέσει και, εφόσον παραμένει στις θέσεις του, να τον αποπέμψει.
Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλους τους ολιγίστους και ελαχίστους Ιεράρχες των Τοπικών Εκκλησιών εκείνων που έχουν αναγνωρίσει το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, αλλά οι ίδιοι λειτουργούν ως αντάρτες και σχισματικοί πολέμιοι των Εκκλησιών τους, συνεργαζόμενοι με την ανίερη Μοσχοβία στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα μοναδικά, προαιώνια, κανονικά και απαράγραπτα προνόμιά του.
Καθαρές κουβέντες.