Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη...


 

Επεδίωκαν -και πίστευαν ότι θα το πετύχουν- να μη γίνει η Ενωτική Σύνοδος του Δεκεμβρίου 2018. Έγινε όμως. Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη.
Επεδίωκαν -και πίστευαν ότι θα το πετύχουν- να μην εκδοθεί και χορηγηθεί ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Ιανουάριο 2019. Έγινε όμως. Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη.
Επεδίωκαν -και πίστευαν ότι θα το πετύχουν- καμία άλλη Τοπική Εκκλησία να μην εγγράψει στα Δίπτυχα τη νέα Εκκλησία και τον Προκαθήμενό της. Έγινε όμως. Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη.
Επεδίωκαν -και πίστευαν ότι θα το πετύχουν- ότι με την ήττα του πρώην Προέδρου Ποροσένκο, σύμφωνα με το κοσμικό τους φρόνημα, η Αυτοκεφαλία θα κατέρρεε μαζί του. Αλλά διαψεύστηκαν. Γιατί η Αυτοκεφαλία ήταν ιστορικό και διαχρονικό αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ορθοδόξου Ουκρανικού Λαού, αίτημα και όλων των Προέδρων του, πλην του ρωσόφιλου και φυγά, προδότη Γιανουκόβιτς. Γι' αυτό και η Αυτοκεφαλία ήλθε για να μείνει, ως τετελεσμένο και αμετάκλητο γεγονός. Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη.
Επεδίωκαν -και πίστευαν ότι θα το πετύχουν- να ματαιώσουν την Επίσημη Επίσκεψη του πνευματικού Πατέρα των Ουκρανών, του Οικουμενικού Πατριάρχου, στην Ουκρανία. Μετήλθαν τα πάντα, κάθε βρωμιά, κάθε απειλή, κάθε συκοφαντία, κάθε σκότος από εκείνο που ψηλαφητό και άφθονο έχουν στις νοσηρές ψυχές τους. Αλλά και εδώ απέτυχαν. Και η Επίσκεψη ήδη ξεκίνησε. Και ο Ουκρανικός Λαός θα υποδεχθεί με δοξολογίες και επαίνους και διθυράμβους τον Παναγιώτατο. Γιατί ήταν Θέλημα Θεού, ήταν Δίκαιο και έγινε πράξη.
Δεν ξέρω πόσα ακόμη περιμένουν να δουν, για να καταλάβουν ότι εδώ και πολύ καιρό είναι θεομάχοι, εχθροί του Θεού και πολέμιοι της Αγίας Του Εκκλησίας και του Παναγίου Θελήματός Του. Και όλοι γνωρίζουμε πού και πώς καταλήγουν οι παρόμοιοι θεομάχοι.
Δεν ξέρω επίσης εάν έχουν την παραμικρή διάθεση να μετανοήσουν. Ας το σκεφθούν πάντως σύντομα, διότι ο Κύριος εγγύς...