Έγινε γνωστό το προκαταρκτικό πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο


 

Η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Κίεβο, η οποία θα συμπέσει με την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και πιθανότατα θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί προκειμένου να αποφευχθούν προβοκάτσιες από τους πιο ακραίους υποστηρικτές του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία, οι οποίοι υπόσχονται ότι «θα διαταράξουν την επίσκεψη». Στις 10 Αυγούστου, μια πηγή κοντά στην ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας το ανέφερε στον ανταποκριτή της πύλης «Credo.Press».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει μια σειρά επίσημων συναντήσεων στο Κίεβο -με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βερχόβνα Ράντα (Βουλής) της Ουκρανίας- και θα παραστεί επίσης στην παρέλαση της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 24 Αυγούστου.

Μεταξύ των «κοσμικών» εκδηλώσεων της επίσκεψης περιλαμβάνονται συνάντηση με τα παιδιά των ηρώων που σκοτώθηκαν στο Ντομπάς για την ελευθερία της Ουκρανίας, επισκέψεις στους πρέσβεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των θυμάτων του Γολοντόμορ (γενοκτονία του ουκρανικού λαού).

Το εκκλησιαστικό μέρος της πατριαρχικής επίσκεψης περιλαμβάνει εσπερινό στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, η οποία είναι Σταυροπήγιο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Μονής του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο και άλλους ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς και ένα κοινό γεύμα με τους κληρικούς αυτής της Εκκλησίας.

 

Πηγή