Στώμεν καλώς! Άλλως, η πανδημία θα οδηγήσει στην απαξίωση της Εκκλησίας...


 

Όλες οι Ορθόδοξες χώρες πλήττονται βάναυσα από την έξαρση της πανδημίας και μετρούν εκατοντάδες θανάτους καθημερινά. Σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες τα ποσοστά εμβολιασμού είναι απογοητευτικά. Η Ελλάς είναι η σχετικά καλύτερη σε σχέση με τα υπόλοιπα Ορθόδοξα Βαλκάνια και φυσικά τη Ρωσία, όπου η πανδημία θερίζει καθώς μόλις το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί... Αλλά και εδώ περιοχές με έξαρση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και αρνητική επιρροή αυτόκλητων "αγίων" και "γεροντάδων", όπως η Βόρεια Ελλάδα, οδηγούνται σε νέο πανδημικό όλεθρο ενόψει του χειμώνα.

Φοβούμαι, ότι η φοβική απροθυμία της διοικούσης Εκκλησίας, των Προκαθημένων και των Συνόδων, να καταδικάσουν απερίφραστα τους αρνητές ως αιρετικούς (όπως και είναι) και να τους αποκόψουν από το Σώμα της Εκκλησίας, θα οδηγήσει σε μια κρίσιμη ιστορική απαξίωση της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας, στα επόμενα χρόνια.

Όπως έχουν άλλωστε προβλέψει και οι εγκυρότεροι διεθνείς αναλυτές. Στην μετά την πανδημία εποχή, η θρησκεία θα καταβαραθρωθεί και θα απαξιωθεί, καθώς -δικαίως- θα της αποδοθεί μέγα μέρος της ευθύνης για την κακή πορεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας... Οι άθλιοι εν δυνάμει δολοφόνοι αρνητές και αντιεμβολιαστές, μεταξύ των οποίων "γεροντάδες", Αγιορείτες και... Αγιογδύτες, είναι η ντροπή της σύγχρονης Εκκλησίας. Και η σύγχρονη Εκκλησία τι κάνει; Ποιεί την νήσσαν... Περιμένει άλλοι να λύσουν τα δικά της προβλήματα, αυτά που κυοφορήθηκαν και γιγαντώθηκαν στους κόλπους της με αποκλειστική ευθύνη των επισκόπων των εσχάτων καιρών...

Στη σύγχρονη Εκκλησία έχουμε χάσει το θάρρος της ομολογίας των Αγίων Πατέρων μας, που δεν δίσταζαν να αποκόψουν τα σεσηπότα μέλη (τους αιρετικούς), αδιαφορώντας για το "πολιτικό κόστος" ή για τους αριθμούς... Δεν έχουμε καταλάβει ότι δυο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη. Αυτό δεν το κατάφεραν ούτε οι μεγαλύτεροι Πατέρες της Εκκλησίας. Είναι έσχατος εγωισμός να θεωρούμε ότι θα το καταφέρουμε σήμερα.