«Τρελο-γιάννης»: από την έρημο του Άθωνα στη... νυμφική παστάδα;


 

Δεχθήκαμε πάμπολλες ευχαριστίες από συνετούς Αγιορείτες πατέρες για το δημοσίευμα αποκατάστασης της αλήθειας σχετικά με την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου.

Δεν χρειαζόμαστε τις ευχαριστίες, αλλά τις προσευχές τους. Για να συνεχίσουμε να μαρτυρούμε την αλήθεια απέναντι στα κακά θηρία του ψεύδους και της απάτης, στα ζοφερά όργανα του ανθρωποκτόνου διαβόλου που, δυστυχώς, δρουν ακόμη και από θύλακες εντός του Αγίου Όρους...

Την αφορμή για το δημοσίευμά μας εκείνο έδωσε μια κραυγαλέα συκοφαντική και ατιμωτική της μνήμης του κεκοιμημένου Γέροντος ανάρτηση στο γνωστό και δημοφιλές στους φονταμενταλιστικούς παραθρησκευτικούς κύκλους ιστολόγιο «Τρελο-γιάννης». Η ανάρτηση αυτή, με τίτλο «Λυπούμαστε που επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια!», προέβη στους εξής ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς:

«ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Εκοιμήθη ο Γέροντας Παύλος Λαυρεώτης ο πρώην  "Πρώτος"  από καρδιακή προσβολή μετά το μπόλιασμά του με την τρίτη δόση του διαβολίου! Ανάστατη η Αθωνική πολιτεία με τον ξαφνικό θάνατο του πρωτοεπιστάτη Παύλου χθες από ανακοπή καρδιάς, λίγες μέρες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου, οι μοναχοί το θεωρούν σημάδι και επιβεβαιώνονται οι λόγοι του γέροντα Παρθενίου και Γέροντα Γαβριήλ, ότι όποιος κάνει τρίτη δόση δεν έχει μέλλον...».


 

Μια απλή περιήγηση στο ιστολόγιο «Τρελο-γιάννης» μπορεί να αποκαλύψει την ποιότητα των εγκεφάλων και το σκότος των καρδιών που βρίσκονται ΑΝΩΝΥΜΩΣ πίσω από αυτό.

Αλήθεια, ποιος Άγιος, ποιος Πατέρας της Εκκλησίας ομολόγησε ποτέ την αλήθεια ΑΝΩΝΥΜΑ; Όταν δεν έχεις όνομα, δεν έχεις και λόγο. Ακόμη και αν λες αλήθειες, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εισακούγεσαι.

Η ανωνυμία στο δημόσιο λόγο είναι συνώνυμο της αλητείας, της τρομοκρατίας, της δολοφονίας χαρακτήρων και υπολήψεων. Και θα περιμέναμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να είναι περισσότερο ευαίσθητες ως προς αυτό. Να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα, χωρίς να περιμένουν την έγκληση από τους θιγομένους. 

Το να μη γίνει η κοινωνία μας ζούγκλα ανθρωποφάγων δεν είναι υπόθεση προσωπικού εννόμου συμφέροντος του όποιου θιγομένου, που δικαιούται να προσφύγει ζητώντας την έννομη προστασία των αρχών, αλλά δημόσια υποχρέωση και ανάγκη κρατικής παρέμβασης που απορρέει από τις αρχές του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του ανθρωπίνου προσώπου.

Κλείστε, επιτέλους, όλες τις ανώνυμες ιστοσελίδες, όλα τα ανώνυμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον όταν μέσω αυτών διαπράττονται αδικήματα, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η συκοφαντία και η στοχοποίηση προσώπων, η προτροπή για ανυπακοή στο Κράτος Δικαίου και στην έννομη τάξη. Αν δεν το κάνετε, αυτοί οι υπάνθρωποι κουκουλοφόροι του διαδικτύου δεν θα πάψουν ποτέ να απειλούν τα ύψιστα αγαθά της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος πάντων, πίσω από αυτό το εμετικό ιστολόγιο των «ψεκασμένων», των θρησκολήπτων «ζηλωτών», των «αντιοικουμενιστών», των «αντιεμβολιαστών», το «Τρελο-γιάννης», υπάρχει μια αρκετά... πικάντικη ιστορία, όπως διακινείται εντός αλλά και εκτός του Αγίου Όρους. Επειδή όμως αποδείξεις δεν μπορούμε να έχουμε, αφού πρόκειται για ανώνυμη σελίδα κουκουλοφόρων, αρκούμαστε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας υπό μορφή ερωτήματος:


Υπάρχει περίπτωση πίσω από το ιστολόγιο «Τρελο-γιάννης» να κρύβεται ο πρώην Μοναχός Π. από την έρημο του Αγίου Όρους, ο οποίος, παρά τους Ιερούς Κανόνες, αποποιήθηκε το Μοναχικό Σχήμα, βγήκε στον κόσμο, νυμφεύθηκε και εν συνεχεία... χειροτονήθηκε έγγαμος κληρικός, αρχικά σε νησιωτική Μητρόπολη της Παλαιάς Ελλάδος και τώρα πλέον σε Μητρόπολη της Κύπρου, της οποίας ο Μητροπολίτης είναι γνωστός... μέγας υπέρμαχος τάχα των Κανόνων και της Εκκλησιαστικής Τάξεως;