Προσκυνητές από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας στο Άγιο Όρος - Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος (φωτογραφίες)


 

Όμιλος κληρικών και λαϊκών προσκυνητών από τους αδελφούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιασλάβ κ. Αλέξανδρο, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Άγιο Όρος, την ιερή αυτή κιβωτό και εκλογάδα του Πάνσεπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Ολόκληρο το Άγιο Όρος, ανεξαιρέτως, ταυτίζεται εκ των Ιερών Κανόνων, της Τάξεως και του Καταστατικού του Χάρτη με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου και της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Το Άγιο Όρος δεν είναι μια "πολυεθνική συνομοσπονδία", όπως κάποιοι θα ήθελαν, ούτε ξέφραγο αμπέλι των σλαβικών εθνικισμών. Είναι μια ενιαία, αδιαίρετη, αναπόσπαστη Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, με μοναδικό της Επίσκοπο και Πρώτο τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Οι όποιες τυχόν παραφωνίες-διαφωνίες δεν αφορούν το Άγιο Όρος, ως θεσμό, αλλά τα πεπλανημένα πρόσωπα που τις εκφράζουν, καθιστώντας τους ξένα σώματα, εισβολείς και παράσιτα, ζιζάνια κακόβουλα και κακόζηλα που η Παναγία μας ή θα θεραπεύσει, εάν επιδέχονται θεραπείας, ή θα ξερριζώσει.

Ολόκληρο το Άγιο Όρος λοιπόν, ανεξαιρέτως, αποδέχεται τις σεπτές κανονικές αποφάσεις του Οικουμενικού Θρόνου περί της χορηγήσεως του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον μόνο Κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Και όποιος τυχόν διαφωνεί, έχει το ανάθεμα της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και την αρά των Θεοφόρων Πατέρων που έπηξαν τον Ιερό Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου διά των Αγίων και Οικουμενικών Συνόδων.

Υπό το φως αυτής της αδιαμφισβήτητης κανονικότητος, και έχοντας την ευλογία της Παναγίας μας, του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Προκαθημένου του, Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος τέλεσε σήμερα τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Αλέξιο, πατέρες της Μονής και άλλους κληρικούς της Ουκρανίας που τον συνοδεύουν στο προσκύνημά του.

Παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες που ο Σεβασμιώτατος δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.