πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: ακόμη ένας αναξιοπρεπής "υπάλληλος" του Κρεμλίνου σε διατεταγμένη υπηρεσία...


 

Βαρύγδουπες "θεολογικές" αρλούμπες και εκκλησιολογικές αυθαιρεσίες ξεστόμισε ο πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος, για τις οποίες ήδη έγραψα (εδώ).

Το πλέον ειδεχθές, όμως, δεν είναι αυτά που είπε. Άλλωστε οι έωλοι ισχυρισμοί του δεν αντέχουν στην κριτική ούτε ενός συνεπούς πρωτοετούς φοιτητή της Θεολογίας. Οι ανιστόρητες, ανορθόδοξες και αμαρτύρητες από την Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μομφές του κατά του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου θα τον ακολουθούν ως ένα μελανό σημείο της διακονίας του στην κορυφή της Σερβικής Εκκλησίας.

Όχι ότι εξεπλάγημεν. Δεν περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο από μια Εκκλησία που στεντορείως διακηρύσσει τη δουλική υποταγή της στα αντίθεα και κοσμικά κελεύσματα της Μοσχοβίας, όχι μόνο της Εκκλησίας της, αλλά, κυρίως και αυτό είναι το χειρότερο, της πολιτικής εξουσίας του Κρεμλίνου...

Γι' αυτό άλλωστε και το πλέον αρνητικό στη "συνέντευξη" αυτή του Πορφύριου (διερευνητέον εάν όντως πρόκειται για συνέντευξη, ή απλά τα αφεντικά του Κρεμλίνου δημοσίευσαν αυτά που ήθελαν με το όνομα του... "υπαλλήλου" τους...) δεν είναι τα ανόητα που είπε, αλλά το πού τα είπε. Και πού αυτά δημοσιεύθηκαν... Όχι σε κάποιο θεολογικό περιοδικό, ή έστω σε κάποιο μέσο εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας, αλλά στο... επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας!!!

Κατάντημα πατριάρχου, κατάντημα ολόκληρης Εκκλησίας, που -όπως μας αποκάλυψε ο έτερος παπαγάλος του Κρεμλίνου, επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς- έχει το χαμερπές φρόνημα μιας... βαρκούλας που σέρνεται δεμένη στο "μεγάλο πλοίο" της Ρωσικής Εκκλησίας!

Ευτυχώς που αποκαλύπτουν από μόνοι τους πόσο μικροί, πόσο ολίγιστοι είναι. Γιατί όταν τα λέμε εμείς, μας κατηγορούν ότι τους υβρίζουμε. Όμως, ούτε εμείς δεν σκεφθήκαμε ποτέ μια τέτοια ευτελή παρομοίωση σαν αυτή που σκαρφίστηκε ο Μπούλοβιτς για να εκφράσει την δουλοφροσύνη του προς τα μοσχοβίτικα θέλγητρα...