Από σχίσμα σε σχίσμα, από ψεύδος σε ψεύδος...


 

Οι Μοσχοβίτες, ως γνήσια τέκνα του πατέρα του ψεύδους, έχουν πάρει οριστικά... διαζύγιο με την αλήθεια. Κάθε νέος ισχυρισμός τους, ένα ακόμη σατανικό ψεύδος.

Σύμφωνα με το "Κλητήριον Θέσπισμα" του Συνοδικού Δικαστηρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς τους δύο παραβάτες κληρικούς της "Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" -π. Γεώργιο Μαξίμωφ και π. Ανδρέα Νόβικωφ- μία από τις κατηγορίες για τις οποίες εγκαλούνται είναι η εξής:

"Συλλειτουργία μετά καθηρημένων κληρικών (Κανόνες: 10ος, 11ος των Αγίων Αποστόλων, 2ος Αντιοχείας, 9ος Καρθαγένης κ.α.)".

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, που σχολίασα ήδη εδώ, ο ένας από τους δύο αυτούς κληρικούς, ο π. Γεώργιος Μαξίμωφ, ψευδώς ισχυρίζεται:

"Την κατηγορία της κοινωνίας με αφορισμένους από την Εκκλησία, ο π. Γεώργιος την αρνήθηκε κατηγορηματικά: «Οι ιερείς, με τους οποίους εγώ εδώ συναντιέμαι και ιερουργώ, χθες ακόμη βρίσκονταν σε κοινωνία με τους επισκόπους της Εκκλησίας Αλεξανδρείας και κανείς δεν τους έχει αποκλείσει από την κοινωνία»...".

Προφανώς, ο π. Γεώργιος Μαξίμωφ νομίζει ότι απευθύνεται μόνο στους λωβοτομημένους και χαχόλους από την κρατική προπαγάνδα αναγνώστες εντός της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν μάθει να καταπίνουν ό,τι ψέμα και ανοησία τους σερβίρουν.

Αλλά, επειδή ο Θεός αγαπά περισσότερο το νοικοκύρη από τον κλέφτη, είχαμε ήδη λάβει ένα από τα πολλά πειστήρια που καταδεικνύουν ότι οι Μοσχοβίτες, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δείξουν ότι έχουν τάχα αθρόα προσχώρηση κληρικών της Αφρικής στο σχίσμα τους, παραλαμβάνουν κάθε καρυδιάς καρύδι... Ακόμη και καθηρημένους -για παραπτώματα που αισχρόν εστιν και λέγειν- πρώην κληρικούς, όπως ο εμφανιζόμενος στις παρακάτω φωτογραφίες, πρώην κληρικός της Μητροπόλεως Νιγηρίας. Ο οποίος, αφού καθαιρέθηκε το 2020 από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, βρήκε καταφύγιο στους Έλληνες σχισματικούς των ΓΟΧ που δραστηριοποιούνται εκεί (στην πρώτη φωτογραφία είναι με τον κατά φαντασίαν "μητροπολίτη Πελαγονίας" των ΓΟΧ Μάξιμο), ενώ τώρα θεώρησε ότι η προσχώρησή του στο Μοσχοβίτικο Σχίσμα θα τον κάνει περισσότερο... "κανονικό"!!! Και έτσι τον βλέπουμε (στη δεύτερη φωτογραφία) να συλλειτουργεί με τον π. Γεώργιο Μαξίμωφ κατά την αντικανονική "λειτουργία" του στη Νιγηρία. 

 



Τα στοιχεία συλλέγονται και προσεχώς θα έχουμε και άλλες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το πώς αντιλαμβάνονται οι ανίεροι Μοσχοβίτες την "κανονικότητα" και το "σχίσμα"... Ακριβώς όπως τα αντιλαμβάνονται όλοι οι αιρετικοί και σχισματικοί που κατά καιρούς αποκόπτονται από το Σώμα της Εκκλησίας και στήνουν τις παράγκες και τις παρασυναγωγές τους.

Η κατακλείδα, για μία ακόμη φορά: κανένας διάλογος με αυτούς τους αρνητές της αληθείας και της δισχιλιετούς Παράδοσης και Τάξης της Εκκλησίας δεν είναι δυνατός. Ακόμη και αν γίνει, θα καταλήξει σε τραγωδία και αποτυχία. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, είναι η καταδίκη και το ανάθεμα, ώστε να επέμβει ο Θεός, ο μόνος που μπορεί να διορθώσει και να αποκαταστήσει.