Φωνή εξ Αγίου Όρους: Ας τον χαίρονται τον Νέρωνα της «Τρίτης Ρώμης»...


 

Παραθέτουμε κείμενο που μας απεστάλη από σεβαστούς πατέρες του Αγίου Όρους:

 

Ο Πατριάρχης Ρωσσίας Κύριλλος είναι ο μόνος Προκαθήμενος Ορθοδόξου Εκκλησίας που ευλόγησε στρατό και όπλα για ένα επιθετικό και καταστροφικό πόλεμο εναντίον μιας ελεύθερης ομοδόξου χώρας.

Είναι ο μόνος που ευλόγησε την καταστροφή σχολείων, νοσοκομείων, ψυχιατρείων, μαιευτηρίων και ολόκληρων πόλεων.

Είναι ο μόνος που ευλόγησε τη δολοφονία αμάχων, αθώων πολιτών και παιδιών.

Είναι ο μόνος που ευλόγησε τον εκτοπισμό, εν μέσω χειμώνος, εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι ο μόνος που ευλόγησε τη διάλυση ενός κράτους και την εξολόθρευση των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης και γενικά της Αζοφικής.

Είναι ο μόνος που ευλόγησε και με τα δύο του χέρια τον βομβαρδισμό Ορθοδόξων Ναών, μέσα στους οποίους φυλάσσονταν εικόνες, ιερά λείψανα και, κυρίως, το Άγιο Αρτοφόριο με το Πανάχραντο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Θεανθρώπου.

Είναι ο μόνος που επέτρεψε να κείτεται ο Χριστός μέσα στα χαλάσματα.

Είναι ο μόνος που όπλισε με ευλογίες και «μεταφυσικές» προφάσεις τους Ρώσσους στρατιώτες να «σκοτώσουν» τον ίδιον τον Χριστόν.

Ας τον χαίρονται λοιπόν αυτόν, τον Νέρωνα της «Τρίτης Ρώμης», οι άγιοι Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Σερβίας, Αλβανίας, Πολωνίας, Μπάτσκας, Πειραιώς, Ταμασού, Λεμεσού και άλλοι εν Ελλάδι, Κύπρω και αλλαχού ιεράρχες (ευτυχώς ολίγοι).

Ας τον καμαρώνουν και ας τον λιβανίζουν. Και με τον τρόπο αυτό ας καθίστανται συνένοχοι στα φρικτά του ανομήματα κατά του Χριστού, κατά της Εκκλησίας Του, κατά των ελαχίστων εν Ουκρανία αδελφών Του.

 

Αγιορείτες πατέρες