Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε γενοκτονία εναντίον αμάχων στη Μαριούπολη


 

Κάθε μέρα, τα εγκλήματα πολέμου του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία γίνονται όλο και πιο φρικτά. Από τις αρχές Μαρτίου, η πόλη της Μαριούπολης πολιορκείται από Ρώσους εισβολείς, οι οποίοι βομβαρδίζουν συστηματικά τις μη στρατιωτικές υποδομές. Οι άμαχοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταματούν τα πλήγματά τους ούτε λεπτό, ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνιών για ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους.



 

Το πρωί της 19ης Απριλίου 2022, ο εκπρόσωπος της λεγόμενης «Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Έντουαρντ Μπασούριν, μιλώντας στον αέρα της τηλεόρασης Rossiya 24, είπε ότι ειδικές ομάδες επίθεσης, υποστηριζόμενες από ρωσική αεροπορία και πυροβολικό, άρχισαν να επιτίθενται στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης. 

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει εκδώσει την εντολή να προχωρήσει στην εξάλειψη τόσο του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού όσο και των πολιτών που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αφού τα σπίτια τους εξαφανίστηκαν από ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές. Μεταξύ των πολιτών που κρύβονται στο Azovstal, το οποίο τους παρέχει καταφύγιο από τις ρωσικές βόμβες, είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, ακόμη και βρέφη.

Οι Ρώσοι εισβολείς, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι πολλά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στο εργοστάσιο, εξακολουθούν να ρίχνουν τεράστιες βόμβες κατά καταφυγίων στις εγκαταστάσεις, εκτοξεύοντας πυραύλους και οβίδες, μεταξύ άλλων και από τα πολεμικά τους πλοία.


 

Η μοίρα των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων, που δεν έχουν άλλες επιλογές από το να κρυφτούν στα υπόγεια του ουκρανικού εργοστασίου από τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού, βρίσκεται πλέον στα χέρια όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο, ενώ οι ελπίδες για μια ειρηνική έκβαση στο «καζάνι της Μαριούπολης» σβήνουν καθώς είναι πραγματικά αδύνατο να επιτευχθεί μια σταθερή συμφωνία με ένα κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Όλες οι δυτικές δημοκρατίες πρέπει να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα προκειμένου να σωθούν οι ζωές αθώων παιδιών. Οι κυρώσεις πρέπει να ενισχυθούν, ενώ οι προμήθειες του ευρύτερου φάσματος όπλων στην Ουκρανία πρέπει να αυξηθούν.

Εάν ολόκληρος ο κόσμος δείξει στη Ρωσία τη δύναμή του, τόσο τη στρατιωτική όσο και την οικονομική, τα δεινά εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θα σταματήσουν, ενώ η Δύση δεν θα χρειαστεί να ζήσει όλες αυτές τις δυσκολίες του πολέμου που βιώνει τώρα το ουκρανικό έθνος.