Αυτή είναι η ταπεινή και συγκινητική επιστολή του Ουκρανού Προξένου προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που... εξόργισε τους ρωσόδουλους


 

Δεν ξέρω πραγματικά γιατί ... εξοργίστηκαν οι πατέρες και γιατί θεώρησαν αυτό το γεμάτο σεβασμό και αγάπη για τον Άθωνα κείμενο του Ουκρανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη ως... "παρέμβαση"!

Ίσως κάποιοι να είδαν πίσω από τις σκληρές -αλλά πέρα για πέρα αληθινές- περιγραφές της ρωσικής βαρβαρότητας έναν αδυσώπητο έλεγχο της συνειδήσεώς τους, επειδή οι ίδιοι λειτουργούν ως "πλυντήρια" όχι μόνο των ρωσικών ρουβλίων αλλά, το χειρότερο, της φασιστικής και αιρετικής ιδεολογίας του "Ρωσικού Κόσμου"... Επειδή οι ίδιοι λανσάρουν το ιμπεριαλιστικό αυτό και ανθρωποκτόνο αφήγημα ως τάχα "θέλημα Θεού" ή ως... "εκπλήρωση προφητειών", για την ακρίβεια ψευδοπροφητειών οι οποίες εδώ και αιώνες ευδοκιμούν στο γεμάτο ζιζάνια θερμοκήπιο της "Αγίας Ρωσίας" και των υποστηρικτών της.

Ναι, μάλλον αυτό θα είναι. Κατάλαβαν ορισμένοι πατέρες, από εκείνους που -ντροπιαστικά και αντίθετα με τον αγιορειτικό ησυχασμό και την υπεσχημένη εγκατάλειψη των εγκοσμίων θελγήτρων και ηδονών- συναγελάζονται με αξιωματούχους και ολιγάρχες του "ρωσικού κόσμου", αποδεχόμενοι τις βρώμικες και αιματοβαμμένες "δωρεές" τους, για το καλό τάχα των μοναστηριών ή των κελλίων τους, ότι μοναστήρια και κελλιά δεν μπορούν να ανακαινίζονται πάνω στα κουφάρια των αθώων θυμάτων της ρωσικής θηριωδίας και αυτοί να συνεχίζουν τις "μπίζνες" σαν να μην συμβαίνει τίποτα... Παίζοντας με "δωρεές", που στη ρωσική στρατηγική αλώσεως του Περιβολίου της Παναγίας λειτουργούν ως εξαγορά συνειδήσεων και "δικαιοδοσίας".

Ή ακόμη ενοχλήθηκαν οι "γέροντες", επειδή ο Ουκρανός Πρόξενος γράφει τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλώντας τον αγαπημένο τους Βλαδίμηρο ως "παρανοϊκό ηγέτη" που καταστρέφει μια ανεξάρτητη χώρα και σφαγιάζει το λαό της. Ναι, εκείνον τον Βλαδίμηρο που με πολύ θράσος εγκατέστησαν στον Αρχιερατικό Θρόνο του Πρωτάτου, στο Θρόνο που ανήκει μόνο στον Οικουμενικό Πατριάρχη και σε όσους Ιεράρχες με την άδεια και ευλογία Του χοροστατούν κατά τις Ιερές Ακολουθίες και όχι φυσικά σε εγκόσμιους ηγέτες, και μάλιστα ειδεχθείς δολοφόνους. Γιατί όταν πήγε ο Πούτιν στο Όρος και στρογγυλοκάθισε στον Θρόνο του Οικουμενικού Πατριάρχου είχε ήδη βάψει τα μιαρά του χέρια με αίμα, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στη Γεωργία και στη Συρία και στην Τσετσενία και σε τόσα άλλα μέρη της γης, όπου τα Ορκ του Πουτινοναζισμού εκτελούν, υπό τις εντολές του, βαρβαρότητες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Διαβάσετε με προσοχή το γράμμα του Ουκρανού Προξένου, με ημερομηνία 27 Απριλίου 2022. Πέρασε σχεδόν ένας μήνας έντονων αντιπαραθέσεων εντός της Συνάξεως των Αντιπροσώπων (με τις μονές διχασμένες και μοιρασμένες για το αν θα έπρεπε να υπάρξει οποιαδήποτε τοποθέτηση) μέχρι να εκδοθεί ένα χλιαρό, κατώτερο των περιστάσεων ανακοινωθέν ίσων αποστάσεων και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους ενόχους και στους εγκληματίες της τραγωδίας που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί εδώ και τρεις μήνες στην πολύπαθη Ουκρανία.


Το Γράμμα του Ουκρανού Προξένου προς την Ιερά Κοινότητα εδώ: epistoli.oukranou.proxenou.pros.agio.oros_27.04.22