Άγιον Όρος: Άβατον προσευχής ή άβατον... ανομίας;


 

Να τελειώνουμε εδώ και τώρα με τα "Εξάρχεια" της Εκκλησίας!!!

"Ενοχλήθηκαν", λένε οι πληροφορίες, οι ρωσόδουλοι στο Άγιο Όρος επειδή ο πρόξενος της Ουκρανίας -επισήμως ο άνθρωπος, στα φανερά, με γράμμα προς την Ιερά Κοινότητα- τους ζήτησε να πάρουν, επιτέλους, μια θέση, καταδικάζοντας τον εγκληματικό πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, θύματα του οποίου είναι κατά κύριο λόγο Ορθόδοξοι Αδελφοί Ουκρανοί, από όλες τις εκκλησιαστικές δομές της Ουκρανίας! Άλλωστε, τις περισσότερες καταστροφές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις των Ορκ, στα ανατολικά της χώρας, έχουν υποστεί Μονές και Ναοί που ανήκουν στην εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία υπό τον εν Κιέβω Μητροπολίτη Ονούφριο που, υποτίθεται, ότι υποστηρίζουν οι ρωσόφιλοι του Αγίου Όρους... Ενώ έχουν σκοτωθεί και κληρικοί τόσο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας όσο και της υπό τη Μόσχα εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας.

Και οι πατέρες αυτοί, οι ρωσόδουλοι, ενοχλήθηκαν για την... "παρέμβαση" του Ουκρανού προξένου... "παρέμβαση", όμως, δεν είναι ένα γράμμα, ένα αίτημα που ευθέως και ειλικρινώς απευθύνεται σε κάποιον. Παρέμβαση -και μάλιστα εγκληματική και επικίνδυνη- είναι οι μυστικές διαδρομές του μαύρου ρωσικού χρήματος, τα ελικόπτερα και οι βαλίτσες Ρώσων αξιωματούχων και ολιγαρχών, το να επιτρέπεις να υψώνονται μέσα στο Άγιο Όρος παράνομες σημαίες και λάβαρα τρομοκρατικών εθνικιστικών οργανώσεων, κλπ. Αυτά, αλήθεια, δεν ενοχλούν κάποιους πατέρες;

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά... Όλοι θυμόμαστε πώς είχαν... δαιμονιστεί όταν κάποιοι Ουκρανοί προσκυνητές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, από τη χαρά τους που βρέθηκαν στο Άγιο Όρος μετά την χορήγηση του Τόμου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είχαν υψώσει στον Άθωνα μια σημαία του επίσημου Ουκρανικού Κράτους! Είχαν βγάλει και ανακοίνωση για να... καταδικάσουν το γεγονός! Καταδίκασαν μια επίσημη, διεθνώς αναγνωρισμένη, σημαία και ανέχονται τις βάρβαρες σημαίες των ρωσόφιλων "αυτονομιστών" και λοιπών ρωσικών φασιστικών οργανώσεων! Αυτή είναι η υποκρισία τους. Και μας ντροπιάζουν. Και μας εκθέτουν, ως Έλληνες και ως Ορθοδόξους!

Ώρα να μπει σκούπα. Καμία ανοχή, καμία "διπλωματία" απέναντι σε πεμπτοφαλαγγίτες που υπονομεύουν τόσο τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.