Χτύπησαν πάλι τα οργανωσιακά σκουπίδια που μολύνουν το Περιβόλι της Παναγίας μας...


 

Για την εγκληματική εισβολή των αντίχριστων και απάνθρωπων Ρώσων στην Ουκρανία, δίστασαν επί μακρόν, αντέδρασαν εντόνως στις σχετικές εκκλήσεις του Ουκρανού Προξένου και τελικά -μετά πολλού κόπου και πολλών βασάνων, με βαριά καρδιά, βρε παιδί μου- έβγαλαν ένα εμετικό ανακοινωθέν-πλυντήριο, που ούτε καταδικάζει τον επιτιθέμενο ούτε παίρνει σαφή θέση υπέρ του αμυνομένου. 

Το αίμα χιλιάδων αθώων θυμάτων της ρωσικής θηριωδίας στην Ουκρανία δεν τους ενδιαφέρει και τόσο, όσο το... γαργαλιστικό (κατάλληλο για μεσημεριανές τρας εκπομπές) ζήτημα περί των... υπογαστρίων, της κλειδαρότρυπας και της κρεβατοκάμαρας των ανθρώπων! Μόλις προέκυψε τέτοιο ζήτημα, λοιπόν, έσπευσαν να βγάλουν βαρύγδουπο Ανακοινωθέν, σαν να είναι Αυτοκέφαλη Εκκλησία, σαν να έχουν καν το δικαίωμα να κατηχούν και να διδάσκουν -αυτόκλητα και άνευ της ευλογίας και αδείας του Οικουμενικού Πατριάρχου και των κατά τόπους Επισκόπων- τον εκτός της μάνδρας τους πιστό λαό!



Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Δεν υπάρχει κανονική Εκκλησία της Ελλάδος για να κατηχεί τον εν Ελλάδι πιστό λαό; Δεν υπάρχουν κατά τόπους άλλες Εκκλησίες για να πράττουν το αυτό με το δικό τους ποίμνιο; 

Τι είναι εν τέλει το Άγιο Όρος; Κράτος εν κράτει; Εκκλησία... παρά την Εκκλησίαν;

Θλίβομαι. Και περισσότερο θλίβομαι διότι γνωρίζω ότι ολίγοι φανατικοί κινούν αυτά τα νοσηρά νήματα εντός της Ιεράς Κοινότητος, παρά τη διαφωνία των πολλών σοβαρών και σεβάσμιων Γερόντων... Ολίγοι, που δεν έχουν καμία σχέση με την ησυχαστική παράδοση και το αγιορείτικο ήθος και βίωμα. Ξενομπάτες, παρείσακτοι, οργανωσιακά απόβλητα και σκουπίδια, που κατά τις τελευταίες δεκαετίες αλλοίωσαν παντελώς τη φυσιογνωμία του Αγίου Όρους και εισήγαγαν οθνεία και αλλότρια προς την ιστορία και την αποστολή του πράγματα και νοήματα.

Η Παναγία να βάλει το χέρι Της. Και να καθαρίσει το Περιβόλι Της από τα ζιζάνια...