Άνευ προηγουμένου ο ξεπεσμός της Ρωσικής "Ορθόδοξης" Σέκτας του αιματοβαμμένου Κυρίλλου: Ο κύριος ναός της Ρωσίας θα δοξάσει τους διώκτες της Εκκλησίας...


 

Εντός των τειχών του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα θα λάβει χώρα μια εκδήλωση παράξενη ως προς τον κυνισμό της, αφιερωμένη στην ... 100ή επέτειο από τη δημιουργία της άθεης ΕΣΣΔ.

Πριν από δέκα χρόνια, θα φαινόταν απίστευτο, αλλά τώρα είναι μέσα στην τάξη των πραγμάτων: στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού θα δοξάσουν την ΕΣΣΔ! Τα εισιτήρια για τη συναυλία έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται. Η συγγραφέας Vera Sokolinskaya επέστησε την προσοχή σε αυτό το άγριο φαινόμενο στο ιστολόγιό της:

"Τα εμπορικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα αντικαθίστανται από εκκλησιαστικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα.

Στο ναό όπου τραγούδησαν οι Pussy Riot, οι συναυλίες θα συνεχιστούν, αλλά με ένα ήδη εγκεκριμένο θέμα.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με σοβιετικές επιτυχίες. (Ω, πόσο υπέροχα θα ακούγεται στο ναό το "Και ο Λένιν είναι νέος ξανά!"...)

Ο ναός, του οποίου προϊστάμενος είναι ο Πατριάρχης Κύριλλος προσωπικά, καλεί ήδη το κοινό στη συναυλία με το οικόσημο της Σοβιετικής Ένωσης (κατά τη διάρκεια της ΕΣΣΔ, αν κάποιος το ξέχασε, ο ναός καταστράφηκε και στη θέση του υπήρχε μια πισίνα).

Πρώτα υπήρχε ναός, μετά διασκέδαση, μετά πάλι ναός - τώρα αποφάσισαν να τα συνδυάσουν...

Και προσέξτε, τα συναισθήματα των πιστών δεν προσβάλλονται καθόλου!

Προφανώς, όλα έχουν να κάνουν με την επιλογή των τραγουδιών.

Σοβιετική Ορθοδοξία, ορθόδοξοι πρωτοπόροι - οι καιροί έμειναν μαζί. "Δόξα στην ελεύθερη πατρίδα μας, βασιλεύει για τη δόξα, για τη δόξα μας..."."

Υπενθυμίζεται ότι ήταν για την παράσταση σε αυτό το ναό που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία του χουλιγκανισμού με κίνητρο το θρησκευτικό μίσος, τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Ωστόσο, οι διοργανωτές της συναυλίας προσπάθησαν κατά κάποιο τρόπο με μεγάλη επιτυχία να ξεχάσουν το πραγματικό θρησκευτικό μίσος, το οποίο ανάγκασε τους Μπολσεβίκους όχι μόνο να ανατινάξουν αυτόν τον ναό και πολλούς άλλους σε όλη τη χώρα το 1931, αλλά και να εκτελέσουν χιλιάδες ορθόδοξους κληρικούς και πιστούς.

Πώς να μη θυμηθεί κανείς ένα απόσπασμα από την έξυπνη σατιρική δυστοπία του Βλαντιμίρ Βοϊνοβιτς "Μόσχα 2042":

"Οι χυδαίοι στο παρελθόν δεν έλαβαν υπόψη τους τις τεράστιες εκπαιδευτικές δυνατότητες της εκκλησίας και οι πιστοί δέχονταν συνεχείς πιέσεις. Τώρα η εκκλησία θεωρείται η μικρότερη αδελφή του κόμματος, της έχουν δοθεί τεράστια δικαιώματα και ευκαιρίες με έναν μόνο όρο: η εκκλησία κηρύσσει την πίστη όχι στον Θεό, ο οποίος, όπως ξέρετε, δεν υπάρχει, αλλά στα κομμουνιστικά ιδεώδη και προσωπικά στον Ηγέτη... "


Πηγή