Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


 

Στις 2-3 Φεβρουαρίου 2023, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, ο επικεφαλής της Αποστολής Εφημεριακής Αρωγής προς τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας που βρίσκονται προσωρινά εκτός Ουκρανίας λόγω του πολέμου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρίβνε και Όστροχ κ. Ιλαρίων, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο επίσκοπος συνοδευόταν από κληρικούς: τον αρχιμανδρίτη Κυρίωνα (Inasaridze), τους πρωτοπρεσβύτερους Ιγκόρ Κοχούτ και Βασίλειο Ρουντνίτσκι και τον διάκονο Ντμίτρο Σαγιένκο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων για να συζητηθούν πρακτικά θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την οργάνωση της πνευματικής φροντίδας των πιστών από την Ουκρανία, όπως αναφέρεται στην έκκληση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο της 18ης Οκτωβρίου 2022.

Μετά την αδελφική επικοινωνία, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η αντιπροσωπεία προσευχήθηκε κατά το Ιερό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα).

Το Ιερό Τρισάγικο τέλεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε θερμά και ευγενικά την ουκρανική αντιπροσωπεία. Εκ μέρους του Προκαθημένου της Τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος έλαβε θερμούς χαιρετισμούς και δώρα. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας χάρισε στον Παναγιώτατο ένα εγκόλπιο φτιαγμένο από Ουκρανούς τεχνίτες σε μπλε και κίτρινο χρώμα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη σειρά του, προσέφερε δώρα στον ουκρανικό κλήρο και έδωσε την ευλογία του.





















Πηγές: 1 - 2