Και όμως, οι Γερμανοί δεν είναι σαν τους Ρώσους...


 

Ρώσοι και Γερμανοί έχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες για μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρωτίστως δε για τις ιδεολογίες του σκότους που, με εκκολαπτήριο τους δύο αυτούς λαούς, ξεχύθηκαν ως μολυσματική γάγγραινα και ταλαιπώρησαν επί δεκαετίες την ανθρωπότητα. Ναζισμός και Κομμουνισμός, οι δύο πλέον ακραίες και χαρακτηριστικές εκφάνσεις του διαχρονικού απόλυτου κακού, εξακολουθούν να έχουν ισχυρούς πυρήνες στους δύο αυτούς λαούς. Η διαφορά όμως ανάμεσα στη σημερινή Γερμανία και τη σημερινή Ρωσία είναι τεράστιες.

Στη Γερμανία, μετά την ήττα του Γ΄ Ράιχ, δομήθηκε μια λειτουργική και δυνατή Δημοκρατία, με πανίσχυρα αντισώματα, ικανά να αποτρέψουν την επάνοδο του εφιαλτικού χθες, παρά τους αρκετούς νοσταλγούς του εντός του γερμανικού λαού. Οι υπηρεσίες του Κράτους που ασχολούνται με την προστασία του Συντάγματος και της Δημοκρατίας λειτουργούν πολύ καλά, προληπτικά και αποτρεπτικά. Αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, έχοντας πραγματική ιστορική συνείδηση του κακού που προκάλεσαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους στον κόσμο, σήμερα στέκονται σθεναρά απέναντι στις ιδεολογίες του κακού.

Η Γερμανία, όμως, υπέστη μια ουσιώδη αλλοίωση και υπονόμευση αυτού που είχε χτίσει μεταπολεμικά, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το πολιτισμικό και ιδεολογικό υπόβαθρο των υπό ακραίο κομμουνιστικό καθεστώς Ανατολικογερμανών αποτέλεσε το ιδανικό νέο εκκολαπτήριο για ανατροφοδότηση του κακού. Και με περισσή ευκολία, τα κρατίδια της πρώην κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας σήμερα έχουν μετακυλήσει στο άλλο άκρο: τη νεοναζιστική Ακροδεξιά. Σε τρία από αυτά τα κρατίδια, η Ακροδεξιά AFD είναι μάλιστα πρώτο κόμμα, πάνω από το κεντροδεξιό CDU και το σοσιαλδημοκρατικό SPD! 

Παρά ταύτα, οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την ισχυρή τους Δημοκρατία και να μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στον εφιάλτη να επιστρέψει. Και βγαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς. Παρήγορο γεγονός, γιατί αλίμονο εάν "πέσει" η μεγαλύτερη Δημοκρατία και Οικονομία της Ευρώπης σε αυτό το χάος, που πρόθυμα χορηγεί το πουτινικό καθεστώς του Κρεμλίνου σε όλη την Ευρώπη...

Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε τα ίδια και για τους Ρώσους... Οι Ρώσοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστά άνω του 80%) υποστηρίζουν έργω και λόγω τον Πούτιν και το νεοσοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς του, καθώς και τον ιμπεριαλισμό αυτού του καθεστώτος, πρώτη εκδήλωση του οποίου, μέχρι στιγμής, είναι η εγκληματική εισβολή στην Ουκρανία και ο καταστροφικός πόλεμος που διεξάγεται ήδη εδώ και δύο χρόνια με δεκάδες χιλιάδες θύματα. Οι Ρώσοι, εντός και εκτός Ρωσίας (το δεύτερο το επισημαίνω, διότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι τάχα από φόβο δεν αντιδρούν στον Πούτιν οι εντός Ρωσίας) υποστηρίζουν το ρωσιστικό φασισμό (Ruscism) και τα εγκλήματά του. Και πείθουν στην ίδια γραμμή και τους ρωσόφιλους όπου γης. Είναι, λοιπόν, ένας λαός αμετανόητος και ανεπίδεκτος διορθώσεως. Ένας λαός που ουδέποτε γεύθηκε τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, γι' αυτό και με πολλή χαρά και βουλιμία επιδιώκει να τα αποστερήσει και από άλλους λαούς, όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Γερμανία και Ρωσία, λοιπόν, έχουν μεγάλες ιστορικές ευθύνες για πολλά κακά του παρελθόντος. Η Γερμανία όμως έχει μετανοήσει πραγματικά και δίνει μάχη να μην επαναληφθεί το κακό της παρελθόν. Αντιθέτως, η Ρωσία, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματά της, αλλά και με επαίσχυντη υπερηφάνεια επιδιώκει την επανάληψή τους. Γι’ αυτό, η Ρωσία αποτελεί ένα σταθερό και επικίνδυνο κρίκο του Παγκόσμιου Άξονα του Κακού, από τον οποίο ουδέποτε εξήλθε ούτε και επιθυμεί να εξέλθει.