Ιερέας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία ιδιωτικοποίησε την εκκλησία μετά την προσχώρηση της κοινότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και διέφυγε στη Γερμανία

Φωτογραφία από ανοικτές πηγές

 

Στην Μπούτσα, ακόμη και μετά τις τρομερές θηριωδίες του ρωσικού στρατού, ο κλήρος του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία αντιστάθηκε στην κοινότητα και σφετερίστηκε την εκκλησία.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της «Espresso». 

Πέρυσι, τον Αύγουστο, οι κάτοικοι της Μπούτσα είδαν σοκαρισμένοι έναν ιερέα του Πατριαρχείου Μόσχας να μεταβιβάζει ολόκληρη την εκκλησία στον εαυτό του μετά την απόφαση της εκκλησιαστικής κοινότητας να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια του Μιχαήλ Κολοτσάβιν να εμποδίσει τους ανθρώπους. 

Ο Μιχαήλ Κολοτσάβιν εντοπίστηκε στη Γερμανία. Ο ιερέας δραπέτευσε μετά από αρκετές έρευνες στο σπίτι του από αστυνομικούς των διωκτικών αρχών. Αυτός, όπως και πολλοί ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία, είναι ύποπτος για συνεργασία με τον εχθρό. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφο, ο Μιχαήλ Κολοτσάβιν κατέδωσε τον συνεργό του, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στις ουκρανικές διωκτικές αρχές, λέγοντας: «Τηλεφώνησα στον νονό του εισαγγελέα και τον ρώτησα τι συμβαίνει. Μου είπε: «Πατέρα, σε συμβουλεύω να φύγεις, γιατί δεν θα σε αφήσουν να φύγεις μέχρι να σε βάλουν στη φυλακή. Και αυτό ήταν όλο! Και γι' αυτό έπρεπε να φύγω»! 

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη, ο Μιχαήλ Κολοτσάβιν όχι μόνο κατέδωσε τον συνεργό του στην εισαγγελία, αλλά έκανε και αρκετές εντυπωσιακές δηλώσεις που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ανάγκη απαγόρευσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. 

Η επανακαταχώρηση των εκκλησιών σε ιερείς προσωπικά, και στην πραγματικότητα η κλοπή τους από τις κοινότητες, δεν είναι κάποιου είδους υπερβολή, αλλά μια πολιτική διατήρησης αυτών των σημείων ελέγχου του «ρωσικού κόσμου».

 

Πηγή