Ο Ιλαρίων εν παροξυσμώ οδεύει ολοταχώς προς το... "ικρίωμα"... - Hilarion, in a state of frenzy, goes all the way to the "scaffold"...




Ο Ιλαρίων έχει πάρει πλέον επάνω του τις απίστευτες και πρωτόγνωρες ύβρεις και επιθέσεις κατά του Προσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.
Επιταχύνει και οξύνει. Υβρίζει, απειλεί, μαίνεται, ασχημονεί.

Προφανώς, διότι αυτός θα χρησιμοποιηθεί σύντομα ως η... αναγκαία "Ιφιγένεια" από πλευράς της Μόσχας, όταν θα έλθει η ώρα της...
"κυβιστήσεως" (απλοελληνιστί, "κωλοτούμπας")...

Αυτό άλλωστε το έχουμε δει επανειλημμένως να γίνεται στο χώρο της πολιτικής...

Και, δυστυχώς, η Ρωσική Εκκλησία δεν ορθοτομεί το λόγο της αληθείας, αλλά κάνει πολιτική. Και μάλιστα με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό και προχειρότητα...

---

Hilarion has now taken upon him the incredible and unprecedented insults and attacks on the Face of the Ecumenical Patriarch.

Hilarion threatens and rages.

Obviously, because Hilarion will soon be used as the ... necessary "Iphigenia" on the part of Moscow when the time of an abrupt retreat comes.

This is what we have seen repeatedly in the field of politics ...

And, unfortunately, the Russian Church does not work with ecclesiastical conscience, but it does politics with proverbial amateurism and sloppiness ...

---

Παρατίθεται το σχετικό δημοσίευμα από το orthodoxia.online:

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Αναγνώρισε Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Ως Σχισματικό

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης είναι σχισματικός καθώς αναγνώρισε τους σχισματικούς και εντάχθηκε και ο ίδιος στο σχίσμα, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης είναι σχισματικός, δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον Ιλαρίωνα, με την απόφαση να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην μη κανονική εκκλησία στην Ουκρανία, ο Βαρθολομαίος «αναγνώρισε τους σχισματικούς και εντάχθηκε και ο ίδιος στο σχίσμα».

«Έτσι δουλεύουν οι κανόνες της εκκλησίας. Επομένως, για εμάς ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης είναι τώρα σχισματικός », εξήγησε ο μητροπολίτης στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».

Όπως σημείωσε ο Ιλαρίων, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα που παραχώρησε παράνομα στον εαυτό του — να δέχεται μόνο τις εφέσεις των τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών, να εισβάλει στην κανονική επικράτεια των Ορθοδόξων εκκλησιών, να ληστεύει, να αποφασίζει για μερικές από τις δομές τους χωρίς τη γνώση των εκκλησιών», τόνισε ο μητροπολίτης.