ΟΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΤΟΥ ΤΟ «ΒΑΡΒΑΡΟΝ ΓΕΝΟΣ»... ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ...




Μια που οι... «ευσεβείς» μύθοι περί του «ξανθού γένους», το οποίο κάποιοι αφελείς, ονειροπόλοι και προπάντων ανιστόρητοι νεοέλληνες έβλεπαν στο Μόσκοβο και στους Ρώσους, ξεφτιλίστηκαν με τον πλέον εκκωφαντικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, μετά την κήρυξη «ιερού πολέμου» από πλευράς της Ρωσικής πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας ενάντια στο Γένος μας και στο Πατριαρχείο μας, καλό είναι να λέμε πια όλα τα πράγματα με το όνομά τους. Χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς φρούδες ελπίδες, χωρίς αυταπάτες.

Το «ρήγμα» ανάμεσα στους αλαζόνες και βάρβαρους Ρώσους (διαβάστε εδώ: Viking Russia, Land of Barbarians) και το Γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων (ήτοι, των Ρωμιών) είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί, πολύ δε πιο πιθανό θα...
βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Ζούμε δυστυχώς μια κακή «επανάληψη» της Ιστορίας... Όπως στα τέλη της πρώτης χιλιετίας, οι Φράγκοι της Δύσεως, από φθόνο και μειονεξία προς την ένδοξη Ρωμαίικη Αυτοκρατορία με έδρα την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, οδήγησαν τελικά, με τις προκλήσεις τους, τις σχέσεις Ανατολής και Δύσεως στο μεγάλο Σχίσμα του 1054, έτσι και σήμερα, ως κακόγουστη επαναλαμβανόμενη φάρσα, οι εξίσου φθονεροί και μειονεκτικοί απέναντι στον Ορθόδοξο Ελληνισμό Ρώσοι έχουν ακολουθήσει μια ξέφρενη φυγόκεντρη πορεία, η οποία τους οδηγεί σχεδόν αναπόφευκτα στην οριστική έξωση από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Σε ένα νέο Σχίσμα, το οποίο, λόγω της μεγαλύτερης βαρβαρότητας των Ρώσων σε σχέση με τους Δυτικούς, θα είναι πολύ πιο σκληρό, πολύ πιο οδυνηρό και επικίνδυνο...

Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι πρόκειται ποτέ να αποκατασταθούν πλήρως και με εκκλησιολογική και θεολογική ορθότητα οι εδώ και αιώνες (κυρίως μετά την Άλωση της Πόλεως) δοκιμαζόμενες από τις ρωσικές προκλήσεις και απρέπειες σχέσεις ανάμεσα στο Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας. Εδώ και αιώνες η Μόσχα απεργάζεται και επιδιώκει την πραγματική και πνευματική άλωση της Βασιλεύουσας Πόλης, βάλλοντας με κάθε μέσο, με κάθε βρώμικη επιβουλή και συνωμοσία κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αναρίθμητα είναι τα πικρά και αντίθεα βέλη που έχει εκτοξεύσει το Μόσκοβο ενάντια στο Αειλαμπές και Θεοδόξαστο Φανάρι, θέλοντας να σβήσει τη φλόγα και το φως του, τα οποία δεν κατάφεραν να καταβάλουν ούτε οι ορδές του Πορθητή το 1453, ούτε καμία άλλη δύναμη στην Ιστορία.

Διότι το Φανάρι είναι ο Λυχνοστάτης της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, είναι ο ακαταπόνητος και φιλάνθρωπος Κυρηναίος που αίρει αδιάλειπτα τον Σταυρόν της Εκκλησίας των Μαρτύρων μέσα στους αιώνες. Είναι η καθάρια και στεντόρεια φωνή του Θεού που διασχίζει την Ιστορία και ευαγγελίζεται στους λαούς της Οικουμένης, «εις πάντα τα έθνη», «Χριστόν, Θεού δύναμιν και Θεού σοφίαν».

Κανένας δεν κατέβαλε ποτέ και δεν θα καταβάλει ούτε σήμερα ούτε μέχρι συντελείας του αιώνος τον Θεοτίμητο Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Επάνω στην αρραγή πέτρα που έχει θεμελιωθεί - «η δε πέτρα ην ο Χριστός» - συνετρίβησαν πάλιν και πολλάκις ορατοί και αόρατοι εχθροί, νοητοί λύκοι και τύραννοι. 

Ας προσέχουν λοιπόν οι Ρώσοι και όποιοι άλλοι τυχόν ζηλέψουν το ίππειον θράσος τους... Γιατί δεν πολεμούν ανθρώπους, αλλά τον ίδιον τον Θεόν και την Αγία Του Εκκλησία.

Γι’ αυτό τις... «απειλές» του ισχυρού της ημέρας, του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και των ρασοφόρων συνεργατών του τις θεωρούμε ως τον τελευταίο θόρυβο που κάνουν τα φτερά της μύγας λίγο προτού πέσει νεκρή στο έδαφος...

Τις «σοβαρότατες συνέπειες» ο κ. Πούτιν και οι ηγέτες της Ρωσικής Εκκλησίας ας τις περιμένουν στον εαυτόν τους και στην χώρα τους, εάν δεν μετανοήσουν και δεν σταματήσουν να πολεμούν με ασέβεια και αγνωμοσύνη την Μητέρα τους Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Εκείνην που τους ανέσυρε από τα βάραθρα του παγανισμού και της βαρβαρότητας και τους φώτισε με την Ορθοδοξία. Παραμένει βέβαια ένα μεγάλο ερώτημα: άραγε ενστερνίστηκαν πραγματικά οι Ρώσοι τον Χριστιανισμό; Ή ήταν απλά ένα τέχνασμα για να διοχετεύσουν την ιμπεριαλιστική τους μανία μέσω της καπήλευσης της Πίστεως στον Χριστό; Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί από τις εξελίξεις. Μακάρι να διαψευσθεί και να ανατραπεί η απάντηση που έχω δώσει προσωπικά σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα...


Τα παραπάνω με αφορμή το δημοσίευμα που παρατίθεται:


Πούτιν κατά Φαναρίου για αυτοκέφαλο σε Ουκρανική Εκκλησία: Θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες

Σε ευθεία παρέμβαση για το σχίσμα της Ουκρανικής με τη Ρωσική Εκκλησία προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Φαναρίου για το θέμα.

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή του μετά την επίδοση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία – γεγονός που προκάλεσε την οργή του Ρωσικού Πατριαρχείου- ο Πούτιν προειδοποίησε κατά «των σοβαρότατων συνεπειών» των διαιρέσεων ανάμεσα στις ορθόδοξες Εκκλησίες, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο σαφείς αιχμές κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα πράγμα: η πολιτικοποίηση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα καταλήγει πάντα να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, πρώτα απ' όλα γι' αυτούς που την κάνουν», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια φόρουμ στη Μόσχα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της ρωσικής διασποράς.

«Το κοινό καθήκον μας -πρώτα απ' όλα ενώπιον των ανθρώπων- είναι να διαφυλαχθεί η πνευματική και ιστορική ενότητα» των ορθοδόξων, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Είναι σαφές πως με τις αποστροφές του περί «πολιτικοποίησης» και «συνεπειών», ο κ. Πούτιν στέφει τα βέλη του τόσο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών –είχαν προηγηθεί σαφέστατες δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ- όσο και κατά του Φαναρίου, σε βάρος του οποίου έχουν διατυπωθεί επικρίσεις τόσο από κοσμικούς, όσο και από εκκλησιαστικούς κύκλους στη Μόσχα, αλλά και στην Ελλάδα για την εν λόγω απόφαση.

Επιστολή της Ρωσικής Εκκλησίας στην ελληνική κυβέρνηση

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα, η έκκληση της ρωσικής κυβέρνησης προς την Αθήνα να πάρει εμμέσως θέση κατά του Φαναρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντρέι Μασλόφ επέδωσε επιστολή της ρωσικής εκκλησίας στον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, η οποία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση αφορούσε στις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας, ζήτησε από την Αθήνα να κατανοήσει τις ανησυχίες της Μόσχας «περί επικίνδυνων συνεπειών στην Ουκρανία». Με άλλα λόγια, η Μόσχα ζητεί από την Αθήνα να πάρει θέση υπέρ της ρωσικής εκκλησίας στη διαμάχη με το Φανάρι.

Πηγή: newpost.gr