Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.




Μεγάλη ήττα για τους Ρώσους! Όλη η επιχειρηματολογία τους ουσιαστικά καταρρίπτεται από τη γενναία απόφαση των δύο ανδρών, Φιλαρέτου και Μακαρίου. Οι οποίοι αποδεικνύουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ευοδωθεί το εγχείρημα για μία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία. Βάζουν κάτω τους εγωισμούς και τις προσωπικές τους επιθυμίες για το καλό της Εκκλησίας και της Ανεξάρτητης και Ελεύθερης Πατρίδας τους. Εύγε!

Οι Ρώσοι και τα απανταχού παπαγαλάκια τους μέχρι τώρα μας είχαν κυριολεκτικά πρήξει λέγοντας: "πού θα δώσει τον...
Τόμο το Πατριαρχείο; στους σχισματικούς Φιλάρετο και Μακάριο;" Φυσικά το Πατριαρχείο, ως έχει δικαίωμα εκ των Ιερών Κανόνων και των Οικουμενικών Συνόδων, αποκατέστησε τους δύο Ιεράρχες και όλους τους υπ' αυτούς κληρικούς και λαϊκούς στην κανονικότητα και στην κοινωνία με την Εκκλησία. Παρ' όλα αυτά, επειδή τα δύο αυτά πρόσωπα, συμβολικά, έχουν καλώς ή κακώς ταυτισθεί με την εκκλησιαστική ακαταστασία που επικρατεί τα τελευταία 30 χρόνια στην Ουκρανία, ήταν "κόκκινο πανί" για τους Ρώσους αλλά και για άλλους Ορθοδόξους που ναι μεν δεν αρνούνται το δικαίωμα της Ουκρανίας για Αυτοκεφαλία, αντιτίθενται όμως στο να δοθεί ο Τόμος σε ένα από τους δύο Προκαθημένους των πρώην σχισματικών ομάδων.

Η ιστορική τους αυτή και αυτοθυσιαστική απόφαση, να μην διεκδικήσουν οι ίδιοι τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, απελευθερώνει πολύτιμο "διπλωματικό" κεφάλαιο και επιχειρήματα από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποστομώνει όσους, με πρόσχημα τους δύο Ιεράρχες, αρνούνται να αποδεχθούν το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας.

Μεγάλη η δικαίωση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ορατή και αδιαμφισβήτητη η επέμβαση του Θεού, ο Οποίος ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα ευλογεί και επιβάλλει με τον δικό Του αμάχητο τρόπο τις αποφάσεις της Μητρός Εκκλησίας που Εκείνος ενέπνευσε. Αμήν.

Διαβάσετε για την απόφαση Φιλαρέτου και Μακαρίου να μην είναι υποψήφιοι στο σύνδεσμο: orthodoxia.online