ΣΤΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ




Η πρώτη μετά από 96 χρόνια Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, θα τελεσθεί στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Το μυστήριο θα τελεσθεί σε ανοιχτό χώρο, πάνω στα ερείπια του Ιερού Ναού της Παναγίας της Σηλυβριανής, ύστερα από πρωτοβουλία του...
Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά προσφυγικούς και όχι μόνο Συλλόγους στην Ελλάδα, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση και θα μεταβούν εκεί για να λειτουργηθούν και να τιμήσουν παράλληλα τη μνήμη του εορτάζοντος την 9η Νοεμβρίου θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου του εν Αιγίνη.

Ο Άγιος Νεκτάριος έζησε κατά τα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια της ζωής του στη Σηλυβρία και στη συνέχεια πήγε για σπουδές στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι όπου έμενε κατεδαφίστηκε το 1976, αλλά ο τοπικός δήμος Silivri ανέλαβε την ευθύνη των εργασιών για την αναστήλωσή του σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μάξιμο. Το σπίτι θα χρησιμεύσει ως μουσείο, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τη ζωή και τη διακονία του Αγίου Νεκταρίου.