ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ... ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΡΩΣΟΦΙΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!




Με ιερή αγανάκτηση και πολλή αηδία κάθε αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός αναγιγνώσκει την ιταμή, υβριστική και απαξιωτική δήθεν "απαντητική" επιστολή του επικεφαλής της Μοσχοβίτικης "Εκκλησίας" Κυρίλλου προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πρώτο της Ορθοδοξίας Επίσκοπο, κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.


Μια επιστολή γεμάτη απειλές και απουσία κάθε ίχνους μετανοίας και συστολής. Μια επιστολή, η οποία εξαπελύθη για να αποτελέσει το...
ασεβές πρόσχημα των παραδομένων στην πλάνη Μοσχοβιτών, προκειμένου να αποκοπούν οριστικά από τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία! Και να δημιουργήσουν τη δική τους παγκόσμια "σέκτα" ψευτοεκκλησιών, στην οποία θα έχουν την εωσφορική ικανοποίηση ότι είναι οι "πρώτοι" και οι "ισχυροί"! Γιατί αυτός είναι ο ασεβής και σατανικός σκοπός τους, αυτό είναι το αλαζονικό και θεομίσητο μοναδικό τους κίνητρο για όσα πράττουν και λένε: η πρωτοκαθεδρία, την οποία ως γνήσιοι απόγονοι και μιμητές των Φαρισαίων επιδιώκουν με κάθε μέσο, σε βάρος της Ιεράς Παραδόσεως και των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, παραβιάζοντας όλες τις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους και τους Κανόνες τους.


Στην επιστολή αυτή, ο Μοσχοβίτης Πρωθιεράρχης αποφεύγει επιμελώς (όπως ο διάβολος το λιβάνι...) να αποκαλέσει έστω και μία φορά "Οικουμενικό Πατριάρχη" τον Παναγιώτατο κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. Ένα τίτλο και ένα ρόλο που απένειμαν στον Πρώτο Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως οι Οικουμενικές Σύνοδοι και όχι οι ισχυροί της ημέρας, όπως ο Πούτιν, στου οποίου τα αντίθεα σχέδια είναι προσδεδεμένος ο ασεβής και πατραλοίας Κύριλλος. Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι "Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως" και "Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως". Ούτε "Οικουμενικό Πατριαρχείο" ούτε "Οικουμενικός Πατριάρχης"!!!

Και όμως, στην ελληνική "μετάφραση" που δημοσιεύεται στα γνωστά φιλορωσικά ΜΜΕ, η επιστολή του Κυρίλλου έχει παραποιηθεί, ώστε δήθεν να εμφανίζεται πως χρησιμοποιεί τον όρο "Οικουμενικός"... Και τούτο, για να αμβλύνουν για το ελληνόφωνο κοινό τις αλγεινές εντυπώσεις που ούτως ή άλλως προκαλεί το συνολικό ύφος και ήθος αυτής της επιστολής...

Παραθέτομε το επίμαχο απόσπασμα από την ελληνική δημοσίευση και από το πρωτότυπο κείμενο, στο οποίο παραπέμπουν οι ίδιοι που το δημοσίευσαν:

Στο γνωστό "24ωρο Πρακτορείο" γράφουν εντός εισαγωγικών:

"Υποχωρήστε τώρα από την επικοινωνία με τους σχισματικούς, αρνηθείτε την συμμετοχή σε αυτή την πολιτική περιπέτεια της νομιμοποίησης τους και τότε η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο θα σας ευλογεί και η ιστορία θα διατηρήσει τη μνήμη σας ανάμεσα στους Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, που κατάφεραν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και την ενότητα της Εκκλησίας."

Ενώ στην πρωτότυπη επιστολή, στα ρωσικά, αναφέρεται αντίστοιχα:

"Отступитесь сейчас от общения с раскольниками, откажитесь от участия в политической авантюре их легализации. И тогда подлинная Православная Церковь Украины во главе с Блаженнейшим митрополитом Киевским и всея Украины Онуфрием благословит Вас, а история сохранит память о Вас в числе тех святителей Константинопольского Престола, кто в труднейших политических условиях сумел не уронить достоинство Церкви и сохранить ее единство."

Η επίμαχη φράση που έχει παραποιηθεί στην ελληνική "μετάφραση": 

"святителей Константинопольского Престола", το οποίο στο "Πρακτορείο" το διαβάζουμε "Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου", ενώ η πραγματική μετάφραση είναι "Ιεράρχες του Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως"!!!...

Τέλος, τι να πούμε ως προς την γελοία "προειδοποίηση" και "απειλή" του Κυρίλλου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι... "θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο";... Ο άνθρωπος έχει υπερβεί ακόμη και την αλαζονεία του παπικού "αλαθήτου"!!! Δηλαδή, μας λέει ο αθεόφοβος, ότι ο ίδιος θα καταργήσει ή θα αμφισβητήσει ένα Πρωτείο που έδωσαν στον Οικουμενικό Θρόνο Οικουμενικές Σύνοδοι και η καθολική της Εκκλησίας συνείδηση εδώ και τόσους αιώνες; Ο ίδιος ο Κύριλλος θα... ακυρώσει τον Πρώτο Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως; Πώς; Με... διάταγμα, με βόμβες, με ρούβλια, με ποια αθλιότητα από αυτές που ξέρουν τόσο καλά να μετέρχονται οι Μοσχοβίτες;

Για μία ακόμη φορά θα το πω, ενώπιον Θεού και ανθρώπων: Δόξα τω Θεώ, που λύτρωσε την Αγία Του Εκκλησία από την λύμη και την αίρεση των Μοσχοβιτών. Δόξα τω Θεώ, που δεν μας άφησε να γίνουμε υποχείρια αυτών των βαρβάρων παγανιστών, αλλά, στην κατάλληλη ώρα, ύψωσε τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο ως τας κέδρους του Λιβάνου και ως ανάχωμα ακαινοτομήτου Ορθοδόξου Πίστεως μέσα στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.