ΟΤΑΝ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ... ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! (VIDEO)




Ο Πούτιν, ευρισκόμενος σε αμόκ παραλογισμού και πρωτόγνωρης αθλιότητας, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά του αισθήματα για τους Έλληνες και τον Πατριάρχη τους, κατηγόρησε προ ημερών το Φανάρι ότι προχώρησε στην Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας λόγω...
χρηματισμού από τους Ουκρανούς!

Φυσικά, τέτοιες γελοιότητες ενός δήθεν "μεγάλου ηγέτη" δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική και δεν απαιτούν ουσιώδη αντίλογο. Από μόνες τους είναι καταγέλαστες και εκθέτουν αυτούς που τις εξυφαίνουν και τις διακινούν. Διότι, εάν η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας ήταν ζήτημα... χρημάτων, τότε και ο ποιο αφελής και χημηλής νοημοσύνης μπορεί να σκεφθεί: "Και τι δηλαδή; Πιο πολλά χρήματα έχει η Ουκρανία από την... κραταιά Ρωσία, ώστε να μην μπορούσαν οι Ρώσοι να αποτρέψουν την Αυτοκεφαλία δίνοντας εκείνοι παραπάνω χρήματα;"...

Αλλά είπαμε. Καμία λογική και καμία σοβαρότητα δεν έχει απομείνει πλέον στους πλήρως εκτροχιασμένους Ρώσους, οι οποίοι τελούν σε βαρειά κατάθλιψη και οδύνη, διότι το ασεβές και αντίχριστο "όραμά" τους για την "Τρίτη Ρώμη", που επί αιώνες έκτιζαν μεθοδικά, ύπουλα και δόλια, κατέρρευσε οριστικά, ναυάγησε, εξανεμίστηκε με την Θεία Εντολή και Παρέμβαση, διά των Σεπτών Αποφάσεων του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου και του Άξιου Προκαθημένου και Πρώτου της Ορθοδοξίας, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Έτσι και ο Μέγας Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αντί οποιασδήποτε άλλης απαντήσεως στις φλυαρίες ενός ξεπεσμένου και κωμικοτραγικού Πούτιν και των ηγετών της Ρωσικής Εκκλησίας, που αποτελούν θλιβερούς πειθήνιους βραχίονες της αλαζονικής επεκτατικής πουτινικής πολιτικής, αποφάσισε να... τρολάρει τους Ρώσους με πολύ χιούμορ και μάλιστα ευρισκόμενος ανάμεσα σε παιδιά που πήγαν να Του πουν τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2018. 

Δείτε το βίντεο, που μεταδόθηκε ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο facebook, και θα διαπιστώσετε πηγαία και αυθόρμητα τα εξής: Όταν η καρδιά και η συνείδησή σου είναι καθαρές, όταν είσαι σαν μικρό παιδί, κατά την Εντολή του Κυρίου, όταν έχεις ως μοναδικό Κανόνα στη ζωή σου το Θέλημα του Θεού και το αληθινό συμφέρον της Εκκλησίας, τότε μπορείς με έξυπνο και αγνό χιούμορ να χλευάζεις τους εχθρούς σου... Και να τους αφήνεις να εκτίθενται και να βράζουν στην κακία και στη δολιότητά τους.

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, δοξάζω τον Παντοδύναμο εν Τριάδι Άγιο Θεό που εγώ ο ελάχιστος, ως μέλος του πληρώματος της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης, βρίσκομαι υπό την πνευματική ποδηγεσία του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου και του Μεγάλου Οικουμενικού Πατριάρχου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄!