Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - The Blessing of the waters in Constantinople (VIDEO)




Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη, στον Κεράτιο Κόλπο, κατά τα Άγια Θεοφάνεια του έτους 2019.


Μετά το πέρας του Συλλειτούργου των δύο Προκαθημένων (του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ) με Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, λιτανευτική πομπή από τον...
Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι κατευθύνθηκε προς τον Κεράτιο Κόλπο όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η Τελετή του Αγιασμού των υδάτων.


Παρών φυσικά και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρος Ποροσένκο με την οικογένειά του και πολλούς Ουκρανούς πιστούς, αφού η ημέρα αυτή γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα στην Ιστορία της πολύπαθης αυτής χώρας, η οποία, επιτέλους, μετά από πολλούς αιώνες απέκτησε και την πνευματική της ελευθερία, με την δίκαιη και κανονική Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να απονείμει την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξο Εκκλησία της.


Παρά το ψύχος, εκατοντάδες πιστοί παραβρέθηκαν και πολλοί ήταν οι "τολμηροί" που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.





Το βίντεο είναι απόσπασμα από τη μετάδοση της ΕΤ3. Ολόκληρη τη μετάδοση μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: webtv.ert.gr