Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟ - Ecumenical Patriarch Bartholomew handles the Tomos to Metropolitan of Kyiv and All Ukraine Epiphanius (VIDEO)




Η επίσημη παράδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ στο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ.

Η τελετή έγινε αμέσως μετά την...
ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, κατά το Συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων (Οικουμενικού Πατριάρχου και Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας) με Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανήμερα των Θεοφανείων, την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2019, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι.

Η υπογραφή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε πραγματοποιηθεί σε επίσημη Τελετή την 5η Ιανουαρίου 2019, και πάλι στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.




Το βίντεο είναι απόσπασμα από τη μετάδοση της ΕΤ3. Ολόκληρη τη Θεία Λειτουργία μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: webtv.ert.gr