ΜΟΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΡΧΙΑ




Για όσους κόπτονται δήθεν για την... "ενότητα της Ορθοδοξίας", και κάνουν τα δεύτερα και τρίτα κλαυθμηρά βιολιά στην παράφωνη οπερέτα του Ιλαρίωνα Αλβέγιεφ, η απάντηση είναι μόνο μία: άμεση επαναφορά στο αρχαίο, αγιοπνευματικό και αγιοπατερικό καθεστώς της Εκκλησίας, το μοναδικό που έχει τη σφραγίδα των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων: Την Πενταρχία!


Αυτό σημαίνει ανάκληση όλων των...
καθεστώτων Αυτοκεφαλίας που έχουν παραχωρηθεί μετά την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο και υπαγωγή πλέον όλων των πρώην Αυτοκεφάλων Εκκλησιών στη Μητέρα τους Εκκλησία. Ναι, φυσικά με ύπαρξη και λειτουργία Τοπικών Επαρχιακών Συνόδων, κατά το άριστο πρότυπο της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία, και είναι καύχημά μας, έχει το αρτιότερο και συμβατότερο με την Αγία Παράδοση Εκκλησιαστικό Καθεστώς σε όλη την Ορθοδοξία.


Τέρμα οι λεονταρισμοί λοιπόν. Η Εκκλησία δεν είναι ούτε "λέσχη" ούτε "think tank", για να λέει και να κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει. Πολύ περισσότερο, η Εκκλησία δεν είναι στίβος του Kickboxing για να μας επιδεικνύουν απειλητικά τα μούσκουλά τους οι υπερβόρειοι βάρβαροι!

Η Εκκλησία έχει Συνοδικό και Ιεραρχικό Πολίτευμα, με Πρώτο Θρόνο και Πρώτο Επίσκοπο.

Σε όποιους αρέσει. Οι υπόλοιποι ας πάνε με τους ΓΟΧ, με τους ΑΧ και με τους ΒΑΧ...