ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΣΧΟΒΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ...




Τόσο καιρό τώρα που ασχολούμαι με το Ουκρανικό Ζήτημα, και μετά από πολλές συζητήσεις, σχόλια, αντιπαραθέσεις με Μοσχοβίτες ή όσους εκπροσωπούν τις αντικανονικές και ανιστόρητες απόψεις και απαιτήσεις τους, έχω καταλήξει σε ένα πικρό αλλά πραγματικό συμπέρασμα: την κακοφορμισμένη και επικίνδυνα αιρετίζουσα Μοσχοβίτικη Εκκλησία δεν...
ενδιαφέρει η αλήθεια, η Ορθοδοξία, οι Κανόνες της Εκκλησίας, τίποτε το όσιο, σεμνό και αληθινό.

Δεν έχουν άγνοια ούτε των Κανόνων ούτε της Ιστορίας της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, τα οποία αποτελούν κόλαφο και ράπισμα ηχηρό στις ασεβείς και αντίθεες επιδιώξεις τους. Τα ξέρουν όλα πολύ καλά, αλλά επιλέγουν, αντί για αυτά, να στηριχθούν στα γυάλινα πόδια της εγκόσμιας ισχύος του Μοσχοβίτικου Κράτους και των πολλών ανίερων μέσων που αυτό διαθέτει για την προώθηση της προπαγάνδας του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν πρέπει λοιπόν να κουραζόμαστε ούτε να απελπιζόμαστε όταν διαπιστώνουμε πως, συνομιλώντας με τους Μοσχοβίτες, προσκρούομε σε τείχη εωσφορικής αλαζονείας, ψευδαίσθησης μεγαλείου και απίστευτου παραλογισμού. Όλα αυτά είναι συστατικά στοιχεία της κάλπικης "ορθοδοξίας" των Μοσχοβιτών, που σήμερα δεν διστάζει και δεν αισχύνεται να τοποθετεί σε προσκύνηση μέχρι και "εικόνες" του "αγίου" Στάλιν και του "αγίου" Λένιν ή Πούτιν! Αυτό είναι η Μοσχοβία: το απαύγασμα ενός ακατέργαστου βαρβαρικού παγανισμού ανεμεμιγμένου με δεισιδαιμονία και ψευτοευσεβισμό προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις.

Γι' αυτό και προσωπικά έλαβα την απόφαση να μην κουράζομαι πλέον, πασχίζοντας να τους πείσω για τα αυτονόητα. Άλλωστε, εάν θέλουν ειλικρινά να μάθουν την αλήθεια, υπάρχει ο τρόπος. Όλα έχουν γραφτεί διεξοδικά, επιστημονικά, θεολογικά, αμάχητα, από κορυφαίους Θεολόγους Καθητηγές, όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και ο Ελλογιμότατος κ. Βλάσιος Φειδάς. Ο τελευταίος μάλιστα μόλις δημοσίευσε μία καινούρια τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη μελέτη με τον τίτλο "Το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας μεταξύ κανονικών δικαιωμάτων και αντικανονικών αξιώσεων" στην ιστοσελίδα orthodoxia.info

Μετά από τόσα ιστορικά, εκκλησιολογικά, θεολογικά, ιεροκανονικά επιχειρήματα που δικαιώνουν απόλυτα τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη θέση και το ρόλο του μέσα στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, η άρνηση και η αντίδραση των Μοσχοβιτών -και όσων στοιχίζονται ιδιοτελώς μαζί τους- πρέπει να έχει μία και μόνη αντιμετώπιση. Αυτήν που δίδει ο Απόστολος Παύλος ως προτροπή προς τον Πρωτεπίσκοπο της Εκκλησίας Κρήτης Απόστολο Τίτο:  "μωρὰς δὲ ζητήσεις καὶ γενεαλογίας καὶ ἔρεις καὶ μάχας νομικὰς περιΐστασο· εἰσὶ γὰρ ἀνωφελεῖς καὶ μάταιοι. αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος".