Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Ο Θεός δεν είναι εντελώς... Παντοδύναμος! // Patriarch Kirill of Moscow: God is not totally... Almighty! (VIDEO)




ΜΟΣΧΑ, 26-12-2018
MOSCOW, 26-12-2018

Συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Εκκλησίας
Meeting of the Supreme Council of the Russian Church

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος λέει ότι ο Θεός δεν είναι και τόσο Παντοδύναμος, αφού περιορίζεται από το χρόνο και τις υποδιαιρέσεις του...
Patriarch Kirill of Moscow says that God is not so Almighty, being limited by time and divisions of time...

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος υιοθετεί και εισάγει στη Θεολογία της Εκκλησίας απόψεις φιλοσόφων του ειδωλολατρικού κόσμου, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας...
Patriarch Kirill of Moscow adopts and introduces to Theology of the Church views of philosophers of the idolatrous world, which are incompatible with the doctrines of the Orthodox Church...

Ας ακούσουμε όμως τον ίδιο τον Πατριάρχη της Μόσχας...
Let's listen to the Patriarch of Moscow himself...:





Ο Αριστοτέλης σε ένα από τα έργα του παρουσιάζει τα λόγια του Αγαθόδωρου, ενός τραγικού του 5ου π.Χ. αιώνα. // Aristotle in one of his works presents the words of Agathodoros, a tragic of the 5th century BC.

Ο Αγαθόδωρος, μιλώντας περί των θεών των ειδωλολατρών, είπε μια ενδιαφέρουσα σκέψη, την οποία θα έπρεπε να γνωρίζουν στην Κωνσταντινούπολη. // Agathodoros, speaking about the pagan gods, said an interesting thought, which they ought to know in Constantinople.

Η σκέψη είναι η εξής: ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός, το περασμένο να το κάνει μη περασμένο. // The thought is this: God can not do one thing; to make the past not past.

Δεν είναι ούτε στην εξουσία του Παντοδυνάμου να αλλάξει το παρελθόν! // It is neither in the power of the Almighty to change the past!

Ό,τι πέρασε δεν είναι στην εξουσία κανενός, ούτε και του ίδιου του Θεού! // Whatever has passed is not in the power of anyone, nor of God himself!