ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ: ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ (VIDEO)




Ακούγοντας τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, μετά τη συνάντηση της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών σήμερα στη Μονή Πετράκη, αλλά και διαβάζοντας το...
Κοινό Ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αυτή, προς στιγμήν ένιωσα ότι επανέρχομαι από κάποιο κακό εφιάλτη...

Δηλαδή, όλα όσα άσχημα και αρνητικά για την Εκκλησία ζήσαμε πριν από τα Χριστούγεννα, μετά την ανακοίνωση της "συμφωνίας" Τσίπρα και Ιερωνύμου, τι ήταν; Μια κακόγουστη φάρσα;

Ό,τι και να ήταν, δόξα τω Θεώ που η σθεναρή και αποφασιστική στάση της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας έπεισε τους πάντες, Κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει εν αγνοία και, πολύ περισσότερο, εν αντιθέσει προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στο οποίο, άλλωστε, κανονικώς υπάγονται οι περισσότερες Μητροπόλεις του Ελληνικού Κράτους, δηλαδή οι 9 Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, οι 5 Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου, αλλά και οι 36 Μητροπόλεις των Νέων Χωρών.

Για πρώτη φορά, διά στόματος του επικεφαλής της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, ακούσαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει ταυτόσημες απόψεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο για τα ζητήματα της Αναθεώρησης του Συντάγματος όσο και για το ζήτημα της μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου... Αυτό ειλικρινά ήταν μια τεράστια αποκάλυψη, ευχάριστη οπωσδήποτε και ενδεικτική του πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο οικουμενικός ρόλος του μαρτυρικού Φαναρίου, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το πλήξουν και να το απομονώσουν.

Ναι, λοιπόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορεί να δίνει λύσεις εκεί που άλλοι είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν... Όπως συνέβη και στην πολύπαθη Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως συμβαίνει τώρα και στο ζήτημα που ταλανίζει εδώ και 4 περίπου μήνες την Εκκλησία στην Ελλάδα.



Ιδού το Κοινό Ανακοινωθέν:

"Κατά την σημερινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών, αφ’ ενός μεν της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφ’  ετέρου δε, του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου."

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Πριγκηποννήσων στο σύνδεσμο: orthodoxia.info