Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ - ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΛΗΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ...




Την ώρα που η μοσχοβίτικη προπαγάνδα παραπλανά την οικουμένη με ψεύτικες πληροφορίες περί δήθεν διώξεων κατά των οπαδών του Μοσχοβίτικου Πατριαρχείου στην Ουκρανία, οι Ρώσοι αξιωματούχοι, ασφαλίτες, κ.λπ., σε εντεταλμένη υπηρεσία και με τις ευλογίες της Ρωσικής Εκκλησίας, εξαπολύουν διωγμό και τρομοκρατία κατά των...
Κληρικών και πιστών της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία οι Ρώσοι παράνομα έχουν αποσπάσει από την Ουκρανία και προσαρτήσει στην δική τους επικράτεια, από το 2014, ο διωγμός κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι απηνής. Σήμερα μάλιστα, χωρίς προφανή λόγο, συνέλαβαν σε σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, τη Συμφερόπολη, τον Αρχιεπίσκοπο Κλήμεντα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας:

«Στις 3 Μαρτίου 2019, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Συμφεροπόλεως και Κριμαίας Κλήμης συνελήφθη από τη Ρωσική Αστυνομία στο σταθμό των λεωφορείων στη Συμφερόπολη. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες γι 'αυτόν είναι ότι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Kyivs'kyi στη Συμφερόπολη.»

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ορθόδοξης Αποστολής για την παροχή βοήθειας σε θύματα παραβιάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατόμων που στερούνται την ελευθερία τους, είχε σκοπό να παραστεί στη δίκη ενός πολιτικού κρατουμένου, θύματος των ρωσικών διώξεων κατά των Ουκρανών στην Κριμαία.

Στο ανακοινωθέν παρατίθενται τα διάφορα στάδια της περιπέτειας του Αρχιεπισκόπου Κλήμεντος, από τα οποία είναι προφανής η προσπάθεια των ρωσικών αρχών που έχουν καταλάβει την Κριμαία να ασκήσουν τρομοκρατία στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και σε όλους όσους επιθυμούν να υπάγονται σε αυτήν.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η Ρωσική Εκκλησία, έχοντας χάσει το παιχνίδι στην Ουκρανία, αφού ο πιστός λαός της έχει γυρίσει την πλάτη και στρέφεται μαζικά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της πατρίδας του, παρέχει την «ευλογία» της προς τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της Ρωσίας να προβούν σε διώξεις και σε απειλές κατά των -κατά την αντίληψή της- «αποστατών» και «προδοτών»... Για μία ακόμη φορά στην Ιστορία, η Ρωσική Εκκλησία λειτουργεί ως βραχίονας και υπηρεσία των κοσμικών αρχόντων της Ρωσίας, παραβιάζοντας κάθε αρχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και Πίστεως.

Ας προσευχηθούμε εγκάρδια, ο Θεός να λυτρώσει τους αδελφούς μας στην Ουκρανία από τις επιβουλές των ανίερων και αντίχριστων Μοσχοβιτών που έχουν γίνει με τη θέλησή τους όργανα του διαβόλου κατά της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Ο Θεός όμως δεν εμπαίζεται. Ο Θεός θα τους δώσει την απάντηση που τους πρέπει, όπως το έπραξε και στο παρελθόν.

Ζει Κύριος ο Θεός! Αμήν.

Η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στο σύνδεσμο: pomisna.info