Η ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (VIDEO)




Κάθε μέρα που περνά, με κάθε πληροφορία που συλλέγω από διάφορες πηγές, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ισχυρή μου πεποίθηση ότι η Μοσχοβίτικη Εκκλησία, όπως έχει κακοφορμιστεί υπό το κράτος της φοβερής αιρέσεως του Εθνοφυλετισμού, και ιδιαιτέρως της μοσχοβίτικης εκδοχής του, του Πανσλαβισμού, δεν έχει πλέον καμία σχέση με την...
αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, με το Ευαγγέλιο του Χριστού, με το δόγμα και το βίωμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Αυτή η παραφθορά και διαφθορά ήθους και συνειδήσεων, που τείνει πλέον να παγιωθεί και ως παρέκκλιση από την Ορθόδοξη Πίστη, έχει αλλοιώσει κατεξοχήν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλήρου και του λαού που γαλουχήθηκαν στους κόλπους της.

Αυτή η έκπτωση των Μοσχοβιτών από την Ορθοδοξία και Ορθοπραξία κατεξοχήν φανερώνεται στις μέρες μας στην πολύπαθη Εκκλησία της Ουκρανίας. Πολύπαθη φυσικά εδώ και αιώνες, λόγω της βίαιης και αυθαίρετης υποταγής και υποδούλωσής της στους Μοσχοβίτες... Δόξα τω Θεώ, ο Οποίος με το Άγιο Θέλημά Του όρισε να λυτρωθούν οι εν Ουκρανία Ορθόδοξοι Χριστιανοί από τη μοσχοβίτικη επιρροή και να αποκατασταθεί η Εκκλησία αυτή στο αρχαίον της κάλλος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Ουκρανούς Ορθοδόξους να αναζητήσουν και να ανακτήσουν τα πατρώα τους εκκλησιαστικά ήθη, όπως τα παρέλαβαν από τη Μητέρα τους Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Ως προς αυτό, χαροποιεί ιδιαίτερα η εξαγγελία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας θα αποβάλει σταδιακά τις ρωσσικές παραδόσεις και θα επιστρέψει στις ρωμαίϊκες (εδώ).

Δείγματα θλιβερά λοιπόν της αγριότητας, της βαρβαρότητας, της ανορθόδοξης πολιτείας των υπό τη Μοσχοβίτικη Εκκλησία κληρικών του πρώην Κιέβου Ονουφρίου στην Ουκρανία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο αυτό που παρατίθεται (από εδώ) είναι ενδεικτικό, αφού τέτοια φαινόμενα γίνονται πλέον σε όλη την Ουκρανία, όπου οι Ορθόδοξες Κοινότητες, η μία μετά την άλλη, αποφασίζουν κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και τις αρχές της Δημοκρατίας, να εγκαταλείψουν το Μοσχοβίτικο Πατριαρχείο και τον Ονούφριο και να ενταχθούν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Η εωσφορική αντίδραση των κληρικών και λίγων φανατικών οπαδών του Ονουφρίου είναι χαρακτηριστική. Το βίντεο αυτό έχει ληφθεί στο χωριό Nebizh, στην περιοχή Khoroshyovsky της Επαρχίας του Zhytomyr, στη βορειοδυτική Ουκρανία. Στο χωριό αυτό, κατά την προβλεπόμενη από τη νόμιμη διαδικασία Γενική Συνέλευση της Κοινότητας, 160 άτομα ψήφισαν υπέρ της ένταξης της ενορίας τους στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ μόλις 7 ψήφισαν κατά, δηλαδή να παραμείνουν στη δικαιοδοσία της Μοσχοβίτικης Εκκλησίας. Η αντίδραση αυτού του φανατικού πυρήνα με επικεφαλής τον ιερέα του Ονουφρίου κάθε άλλο παρά Χριστιανισμό αποκαλύπτει. Ο ιερέας άρχισε να εξαπολύει κατάρες κατά του ίδιου του ποιμνίου του, αρνούμενος να αποδεχθεί την απόφαση που ελήφθη με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία!

Εάν συνεχίσουν έτσι οι φανατικοί του Ονουφρίου και του Κυρίλλου στην Ουκρανία καλό φυσικά κάνουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία, αφού αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό και επιταχύνουν τις διαδικασίες μεταφοράς ενοριών προς τον Κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο. Όμως, για την Εκκλησία εν γένει, η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου θετική. Και πιστοποιεί ότι η Μόσχα έχει αποφασίσει να βαδίσει τον αντίχριστο δρόμο μιας δικής της εμπνεύσεως «Εκκλησίας», η οποία μπορεί να διαθέτει κοσμική δύναμη, πλούτο και επιφανειακή αίγλη, σίγουρα όμως δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού...