ΑΥΡΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2019, Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΛΒΙΑΣ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ




Κατά την αυριανή Θεία Λειτουργία της Κυριακής 26ης Μαΐου 2019 θα τελεσθεί η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου Δημητρίου, του πρώτου Έλληνα Επισκόπου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, η εκλογή του οποίου...
έγινε χθες, Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, από την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο κ. Επιφάνιος θα είναι Βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου με ευθύνη και αρμοδιότητα για τους ελληνοφώνους Ορθοδόξους της Ουκρανίας. Θα ιερουργεί δηλαδή στην ελληνική γλώσσα.

Ο Θεοφιλ. κ. Επιφάνιος πήρε κανονικό Απολυτήριο από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου διακονούσε ως Αρχιμανδρίτης-Ιεροκήρυκας μέχρι της εκλογής του, προκειμένου να ενταχθεί στους κόλπους της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο πρόσωπο του π. Επιφανίου, καθ’ όλα αξίου, σεμνού, ταπεινού και ευλογημένου κληρικού, πραγματώνεται η πρώτη απτή εφαρμογή της εξαρχής εκπεφρασμένης προθέσεως του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου να ενισχύσει τους πνευματικούς δεσμούς της Εκκλησίας του με τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και εν γένει με τη Ρωμιοσύνη και τον Ελληνισμό, από τα σπλάγχνα του οποίου άλλωστε διδάχθηκαν όλοι οι Σλάβοι αδελφοί τον Χριστιανισμό αλλά και τα γράμματα, αφού το κυριλλικό αλφάβητο είναι έργο των Ελλήνων Ισαποστόλων και αυταδέλφων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Άξιος! Άξιος! Άξιος!