ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ (VIDEO - PHOTOS)




Ο π. Παύλος Petit Homme, από το Πορτ-ο-Πρενς (Port-au-Prince), την πρωτεύουσα της Αϊτής, με σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διακονεί σήμερα ως έγγαμος κληρικός στην Ενορία Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νεκταρίου στο Πέτιον Βίλλ (Pétion-Ville) της Αϊτής, υπό τη δικαιοδοσία της...
Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την πεπνυμένη πνευματική ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρου.

Είναι αποσπασμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, γι’ αυτό και έχω την χαρά και την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και να θαυμάζω το έργο και τη διακονία του, η οποία είναι χαρισματική και ενδεικτική του πώς λειτουργεί υπερεθνικά και όντως οικουμενικά το Πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ευαγγελιζόμενο, κατά την Εντολή του Χριστού, «πάντα τα έθνη» και θέτοντάς τα υπό τις στοργικές πτέρυγες της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, στη γλώσσα, στα ήθη και στα έθιμα του κάθε λαού, τα οποία εκκλησιοποιούνται όμορφα και χαριτωμένα, χωρίς φανατισμούς, εθνικισμούς, ρατσισμούς, μισαλλοδοξίες και ο,τιδήποτε άλλο αντίκειται στο κήρυγμα του Αναστάντος Κυρίου και στο διαχρονικό και διατοπικό μήνυμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας Του.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες καταγράφονται χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκκλησιαστική ζωή της Ενορίας του π. Παύλου, όπως ο ίδιος τα έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.