Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟ (VIDEO)




Κατά τον Μεθέορτο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Εντιρνέκαπί (Πύλης Αδριανουπόλεως), τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 29η Απριλίου 2019, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ μίλησε και για την σχέση του με τον Άγιο Γεώργιο, τον «Οικοδεσπότη» των Πατριαρχείων, όπως τον αποκάλεσε, αφού ο...
Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι είναι αφιερωμένος στην ιερά Μνήμη του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου. Μια σχέση που ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ίμβρο, και συνεχίστηκε αδιάκοπα μέχρι την ευλογημένη ώρα που ο Θεός τον έταξε να πηδαλιουχεί την παγκόσμια Ορθοδοξία ως Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Ο Άγιος Γεώργιος εμένα τουλάχιστον πάντοτε με συγκινεί. Τώρα μου είμαι Πατριάρχης και πριν γίνω Πατριάρχης, που διηκόνησα επί 20 σχεδόν χρόνια τον μακαριστό προκάτοχό μου, ένιωθα και νιώθω,  όπως νιώθουμε όλοι μας όσοι είμαστε στο Πατριαρχείο, τον Άγιο Γεώργιο ως Οικοδεσπότη μας. Αυτός μας φιλοξενεί στο Μεγάλο Μοναστήρι της Ορθοδοξίας και του είμεθα ευγνώμονες διότι νιώθουμε ζωντανή την παρουσία του και την προστασία του εκεί που έχουμε ταχθεί να διακονούμε την Εκκλησία».