Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ




Συγχαρητήριο επιστολή προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, με την ευκαιρία της πρόσφατης εκλογής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου των νέων Αρχιεπισκόπων Αμερικής Ελπιδοφόρου και Αυστραλίας Μακαρίου.
Η εγκάρδια επιστολή των Θεολόγων της Κρήτης έχει ως εξής:


ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Αλκιβιάδου 6
712 07 Ηράκλειο Κρήτης
Τ.Θ. 2223
E-mail: pstheologon@gmail.com

Ηράκλειο 18-5-2019
Αριθμ. Πρωτ. 13

Προς
Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον.

Θέμα: Συγχαρητήρια του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων για την εκλογή των νέων Αρχιεπισκόπων

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων συγχαίρει ολόθερμα, εγκάρδια και υιϊκά το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή των σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Αμερικής Ελπιδοφόρου και Αυστραλίας Μακαρίου.
Ευχόμαστε ολόψυχα οι νέοι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις τόσο μακρινές και μεγάλες αυτές χώρες να εκπληρώσουν στο ακέραιο την υψίστης σημασίας αποστολή τους, με τη χάρη και την ευλογία του Παναγίου Θεού και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Ελπίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση των νέων ιεραρχών, θα μετατρέψει την μακρινή εκείνη γη σε εύφορο και καλλίκαρπο αγρό του Κυρίου, ώστε το Ευαγγέλιο της αληθείας και της σωτηρίας να κηρυχθεί όντως «εἰς πάντα τὰ ἔθνη» και η Εκκλησία να αγκαλιάσει όλους τους λαούς, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας, εθνικής και πολιτισμικής προελεύσεως, «καὶ γενήσεται μία ποίμνη, εἷς ποιμήν».
Ως ορθόδοξοι θεολόγοι της μαρτυρικής και αγιοτόκου νήσου Κρήτης, συν Θεώ, είμαστε πάντα στη διάθεση της Αγίας μας Εκκλησίας, ώστε να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στο θεάρεστο έργο του ευαγγελισμού της οικουμένης, τον φορέα του οποίου συνιστά η κατά τόπους Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου γης.

Χριστός ανέστη
Με σεβασμό
Για τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων

Ο Πρόεδρος
Μιχαήλ Τσακιράκης

Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Βασσάλου