Ειλικρινής συμπάθεια στους ταλαίπωρους ρωσόφωνους αδελφούς - τραγικά θύματα της μοσχοβίτικης προπαγάνδας…




Αισθάνομαι βαθειά συμπάθεια για τον ταλαίπωρο ρωσικό λαό, αλλά και τους εν Ουκρανία αδελφούς μας που τυχόν επηρεάζονται από τη μοσχοβίτικη προπαγάνδα. Και τούτο, διότι η «ενημέρωση» που τους παρέχουν τα προπαγανδιστικά δίκτυα των εκεί «νταβατζήδων», Ρώσων ή ρωσόφιλων «ολιγαρχών», είναι ταυτόσημη του ψεύδους, της διαφθοράς, της παραφθοράς και της χειραγώγησης.

Από χθες περιέρχομαι στα πλέον ονομαστά εξ αυτών των μέσων μαζικής προπαγάνδας -με κορυφαίο στην Ουκρανία το διαβόητο spzh.news- και πασχίζω να διαβάσω κάπου το επίσημο Ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το Ουκρανικό Ζήτημα, όπως εκδόθηκε χθες από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Εις μάτην όμως. Πουθενά δεν υπάρχει αυτούσιο το κείμενο της Συνόδου, το οποίο αποτελεί κόλαφο για τους Μοσχοβίτες, αφού η ξεκάθαρη αναφορά ότι «η Δ.Ι.Σ. αναγνωρίζει το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου» ακυρώνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Μόσχας και των δορυφόρων της να προκαλέσουν δήθεν «Πανορθόδοξη» σύσκεψη για το Ουκρανικό. Η Εκκλησία της Ελλάδος λοιπόν επίσημα και καθαρά αναγνώρισε ότι, όπως προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες και η Τάξη της Εκκλησίας, η παραχώρηση του Αυτοκεφάλου αποτελεί αποκλειστικό κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κανενός άλλου.

Και μόνο αυτή η αναφορά του ανακοινωθέντος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αρκετή για να προκαλέσει ταραχή και να παραπέμψει στο πυρ το εξώτερον -εκεί όπου βασιλεύει ο… εμπνευστής τους- τα άνομα σχέδια της Μόσχας να υπονομεύσει, με αφορμή το Ουκρανικό, την Πρωτόθρονο και Πρωτεύθυνο Μεγάλη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.

Είναι φυσικό λοιπόν ένα τέτοιο ανακοινωθέν να «θάβεται» κυριολεκτικά στα ρωσικά και ρωσόφιλα ΜΜΕ, με συνέπεια οι ρωσόφωνοι αδελφοί μας, που δεν γνωρίζουν ελληνικά, να μην μπορούν να πληροφορηθούν σωστά τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της Εκκλησίας μας.

Αντιθέτως, τα ΜΜΕ αυτά, και εν προκειμένω το προπύργιο των fake news και της προπαγάνδας στην Ουκρανία, το προαναφερθέν spzh, έχουν αναδημοσιεύσει μόνον τις εικασίες και αυθαίρετες ερμηνείες που εμφανίστηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ, κάποιες μάλιστα προτού καν δημοσιευθεί το επίσημο ανακοινωθέν της Συνόδου… Υποκατέστησαν έτσι τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τις δήθεν απόψεις του ενός ή του άλλου και με τις προσωπικές εκτιμήσεις κάποιων δημοσιογράφων… 

Αυτή είναι η «πληροφόρηση» που κυριαρχεί στην ολοκληρωτική αντίληψη της Μόσχας, θύματα ατυχή της οποίας είναι οι πιστοί στη Ρωσία και εν μέρει και στην Ουκρανία. Ο Θεός να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την αλήθεια, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του ψεύδους να κυριαρχήσει και να αποδομήσει τα πάντα…