Ιστορική Θεία Λειτουργία στη Μόσχα! Όντως...




Αφού σε αυτήν αποκαλύφθηκε, για μία ακόμη φορά, όλος ο φαρισαϊσμός, η υποκρισία και η έλλειψη αρχών, θεολογίας, εκκλησιολογίας και κανονικότητος της υπό τον Κύριλλο Ρωσικής Εκκλησίας!

Γιατί; Μα διότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μοσχοβίας εδέχθη εις κοινωνίαν και συλλειτούργησε με δύο κληρικούς της πρώην Εξαρχίας (ένα πρεσβύτερο και ένα διάκονο, που σημειώνονται με βέλη στην εν λόγω φωτογραφία), οι οποίοι είναι ΔΙΓΑΜΟΙ! Ναι. Ο μεν διάκονος λόγω... διαζυγίου (εξ ου και για πολλά χρόνια τώρα είχε τεθεί σε αργία και υπηρετούσε μόνον ως χοράρχης στον Άγιο Αλέξανδρο των Παρισίων, όσο η Εξαρχία ήταν υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο) και ο πρεσβύτερος λόγω χηρείας.

Φυσικά, δεν επικρίνω αυτό καθεαυτό το γεγονός του δευτέρου γάμου των κληρικών, ο οποίος, υπό αυστηρές προϋποθέσεις που θα κρίνονται από την ίδια την Αγία και Ιερά Σύνοδο, έχει ήδη επιτραπεί στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ειδικά σε περιπτώσεις χηρείας.

Αυτό που επικρίνω είναι η υποκρισία της Ρωσικής Εκκλησίας που όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί επισήμως τον δεύτερο γάμο των κληρικών, αλλά και ασκεί βρώμικη προπαγάνδα μέσω των παπαγάλων της κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που εφήρμοσε επί του θέματος την επιβεβλημένη φιλάνθρωπο οικονομία της Εκκλησίας μας.

Χθες λοιπόν, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ο Πατριάρχης Κύριλλος και οι συν αυτώ Μοσχοβίτες μια χαρά συλλειτούργησαν με αυτούς τους δύο δίγαμους Κληρικούς...

Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" σε αποκαλυπτική μοσχοβίτικη εφαρμογή.