ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ





Παρατίθεται σε ελληνική μετάφραση Μήνυμα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, με το οποίο απευθύνεται η προτροπή για την τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, για την επέτειο ενός έτους από την υπογραφή και χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας.

  
Αγαπητοί Επίσκοποι, Πατέρες, αδελφοί και αδελφές!

Πριν από ένα έτος, υπογράφτηκε και παραδόθηκε ο Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος με τον οποίο χορηγήθηκε η Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους ζήσαμε με προσευχή και με συλλογική προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις, να αναπτυχθούμε και να ενδυναμωθούμε.

Αλλά όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά αν το έργο μας δεν είχε ευλογηθεί από τον Θεό, τη χάρη και τη δύναμή Του που υπάρχουν στην Εκκλησία. Ως εκ τούτου, καθώς γιορτάζουμε την πρώτη επέτειο από τη λήψη του Τόμου, πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κεφαλή της Εκκλησίας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, για όλες τις ευλογίες και τη βοήθεια που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, μετά τη Θεία Λειτουργία, να πραγματοποιηθεί ευχαριστιακή δοξολογία στους Ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Είθε ο Κύριος να δεχθεί τις ευχαριστίες μας και να συνεχίσει να ευλογεί, να μεγαλύνει και να στερεώνει την Τοπική μας Εκκλησία!