Μία ακόμη μελανή σελίδα εγγράφει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος...




Δυστυχώς, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος έδωσε το δικαίωμα στους θρασύτατους και παράνομους Μοσχοβίτες, που αυθαιρετούν αναφορικά με τους Ιερούς Κανόνες και την Τάξη της Εκκλησίας, να τον... υπερασπίζονται απέναντι στις δήθεν "κατηγορίες" που του απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος!!!


Ως "κατηγορίες" οι Μοσχοβίτες εννοούν την αυστηρή απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο για όσα αντικανονικώς και παρά την Τάξη της Εκκλησίας απεργάζεται με αυτή την ληστρική ψευδοσύναξη του Αμμάν. Οι Μοσχοβίτες, ανατρέποντας κάθε έννοια δικαίου και αληθείας, διαστρεβλώνουν τόσο κατάφωρα την πραγματικότητα, ώστε να ισχυρίζονται ότι η υπενθύμιση σε κάποιον των ανομημάτων του και των παραβάσεών του είναι... "κατηγορία"!!! Διότι αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον πλέον ήπιο και αδελφικό τρόπο υπενθύμισε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ότι σφάλλει και παραβιάζει την Τάξη της Εκκλησίας. Αν ήταν κανένας άλλος, με το θράσος και την κακία του Πατριάρχη Μόσχας και των συμβούλων του, δεν θα είχε απλώς απαντήσει στον Ιεροσολύμων, αλλά ήδη θα τον είχε καθαιρέσει με Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο για όσα απεργάζεται κατά της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Θρόνου!

Για τις υπόλοιπες αναφορές σε αυτήν την συνέντευξη του "μαέστρου" της πανορθόδοξης ασυμφωνίας και ακαταστασίας, Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, αρκεί να ειπωθεί το εξής: Δόξα τω Θεώ, διότι πλέον οι Μοσχοβίτες κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή την αιρετική τους εκκλησιολογία, αρνούμενοι ευθέως τα προνόμια και τις ευθύνες που η Εκκλησία διά των Οικουμενικών Συνόδων και της Καθηγιασμένης Πράξεως αιώνων απέδωσε στον Κωνσταντινουπόλεως και μόνον, ως Πρώτον της Εκκλησίας. Οπότε, θα είναι πολύ εύκολο για όποιον επιθυμεί πραγματικά να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, να συγκαλέσει κάποια στιγμή μια πραγματική Πανορθόδοξη Σύνοδο, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, και να καλέσει όλους αυτούς, σαν τον Ιλαρίωνα, είτε να μετανοήσουν για όσα αιρετικά διακηρύσσουν είτε να αποκοπούν επίσημα και δι' αναθέματος από το Άγιο Σώμα της Εκκλησίας.

Απόψεις όπως αυτές που με δηλητηριώδη κακία διατύπωσε ο Ιλαρίων, μεταφέροντας αυτό το δηλητήριο και στους Σέρβους Ορθοδόξους, δεν μπορούν πλέον να μένουν αναπάντητες και ατιμώρητες. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να κληθεί συνοδικώς και συνολικώς να απαντήσει εάν αυτές οι απόψεις που εκφράζει ο Μητροπολίτης Ιλαρίων αντιπροσωπεύουν την ίδια και την επίσημη εκκλησιολογία της. Εάν ναι, τότε η Ρωσική Εκκλησία έχει πάψει να είναι Ορθόδοξη και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και εκφρασθεί όπως προβλέπει η Τάξη της Εκκλησίας, επισήμως και συνοδικώς, προκειμένου να διασωθούν αφενός οι υπόλοιπες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, που επιθυμούν, από την κοινωνία με τη λύμη αυτής της αιρέσεως, και αφετέρου και όσοι από το ποίμνιο της Ρωσικής Εκκλησίας αντιστέκονται σε αυτόν τον κατήφορο της ηγεσίας της να αναζητήσουν κανονικούς τρόπους για να παραμείνουν οι ίδιοι εντός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Η παράταση ανοχής αυτής της αμετανόητης αιρετικής και θεομάχου αυθαιρεσίας από πλευράς των επίσημων και κορυφαίων εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας δεν ωφελεί κανένα, αλλά βλάπτει καίρια την Εκκλησία. Η δύναμη της Εκκλησίας είναι η Αλήθεια, ο Χριστός, όχι οι αριθμοί, τα όπλα ή το χρήμα. Η Εκκλησία βρίσκεται εκεί που υπάρχει ο Χριστός, η Αλήθεια, και αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκαθαρίσει με τρόπο σαφή και οικουμενικό, προτού το καρκίνωμα της Μοσχοβίας εξαπλωθεί και διαφθείρει περισσότερο και περισσότερους...

Αργά ή γρήγορα, τα ψέματα τελειώνουν. Ο Κύριος εγγύς. Αμήν.