Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος προς τους νέους: «Συνδυάστε την εμπειρία των γενεών και την έμπνευση της νεότητας. Να είστε ανοικτοί στον Θεό και στην Εκκλησία και η Εκκλησία μας είναι ανοικτή σε σας» (PHOTOS)





Στις 22 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημιουργικό Χώρο «Izone» (ένα από τα ανακαινισμένα κτίρια του Ναυπηγείου του Κιέβου), πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Πανουκρανικού Συνεδρίου Ορθοδόξου Νεολαίας, στην οποία παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ.

Ο Μακαριώτατος χαιρέτισε το Συνέδριο των Ορθοδόξων Νέων της Ουκρανίας λέγοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής:


«Ο καιρός της νεότητας και της εφηβείας είναι περίοδος αναζήτησης της αλήθειας, αναζήτησης της θέσης στη ζωή, χρόνος για την απόκτηση εμπειριών, τόσο θετικών όσο και αρνητικών. Ας αφήσουμε λοιπόν το λόγο του Θεού να είναι οδηγός μας στα ταραγμένα ύδατα της ζωής, στον αγώνα μας ενάντια στους πειρασμούς, στην αναζήτηση των απαντήσεων στα σημαντικά ερωτήματα. Κάποιες φορές μπορεί να θεωρηθεί ότι μόνο με την ενηλικίωση και την εμπειρία της ζωής είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το νόμο του Θεού, ότι αυτό είναι μια υπόθεση για τους πρεσβύτερους ή ακόμα και για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο λόγος του Θεού απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, στο παρόν, ανεξάρτητα από όλες τις εξωτερικές συνθήκες της ύπαρξής του, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας.

Εσείς, αγαπητοί μου Ορθόδοξοι Νέοι της Ουκρανίας, έχετε ήδη την Εκκλησία! Συχνά λέγεται ότι «η νεολαία είναι το μέλλον» και εν μέρει αυτό είναι αλήθεια. Αλλά στη ζωή της Εκκλησίας εσείς, οι νέοι, είστε και το παρόν της - γιατί η Εκκλησία δεν είναι κάτι μελλοντικό για εσάς, αλλά το παρόν σας! Το να εφαρμόζετε τις εντολές του Θεού, να τις κάνετε πράξη στην καθημερινότητά σας, να οικοδομείτε τον οίκο της σωτηρίας σας -  όλα αυτά δεν είναι κάτι που θα ολοκληρώσετε και θα τερματίσετε αργότερα, στην ενηλικίωσή σας, αλλά είναι αυτό που κάνατε, κάνετε και θα κάνετε πάντα. Ας ενώσουμε λοιπόν τις προσπάθειές μας, την εμπειρία πολλών γενεών της Εκκλησίας και την έμπνευση της νεότητας. Να είστε ανοικτοί στον Θεό και στην Εκκλησία και η Εκκλησία μας, η Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, είναι ανοικτή σε εσάς και για εσάς».

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, επικεφαλής του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Πολτάβας και Κρεμεντσούγκ κ. Θεόδωρος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού της Ουκρανίας κ. Αλέξιος Σιβιρίν και η επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Τμήματος Πολιτικής για τη Νεολαία κ. Μαρία Καρτσέβιτς.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου.





































Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα
της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ουκρανίας