Πανουκρανικό Συνέδριο Ορθοδόξου Νεολαίας: Το δυναμικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία (PHOTOS)





Όσες συκοφαντίες, λοιδορίες, απειλές -και γενικώς ό,τι παράγει το μοσχοβίτικο σκότος- και αν αναπαράγουν σε όλες τις γλώσσες και με όλα τα βρώμικα και εξαγορασμένα μέσα που διαθέτουν σε κάθε χώρα οι Μοσχοβίτες, δεν θα μπορέσουν ποτέ να σκεπάσουν την Αλήθεια! Ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ουκρανίας, η μόνη Κανονική Εκκλησία που δικαιούται να φέρει αυτόν τον τίτλο, σύμφωνα με τις δίκαιες και αμετάκλητες Αποφάσεις της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, έχει δυναμικό παρόν και ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δυνατό μέλλον!


Έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των Ορθοδόξων της Ουκρανίας, όπως αποδεικνύουν όλες οι σχετικές στατιστικές έρευνες, και μάλιστα των νέων ανθρώπων, που θέλουν μια Εκκλησία ανεξάρτητη από τις επιρροές της εχθρικής και επιτιθέμενης γείτονος χώρας, μια Εκκλησία δική τους, όπως την έχουν όλα τα Κυρίαρχα και Ανεξάρτητα Κράτη και Έθνη της γης. Μια Εκκλησία που ανήκει φυσικά στο Αδιαίρετο Σώμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, αλλά είναι εσωτερικώς διοικητικώς ανεξάρτητη για να ρυθμίζει τα του οίκου της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να το αρνηθεί αυτό. Τελεία και παύλα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον ευλογημένο Άνθρωπο του Θεού, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ -τον τόσο φρικτά συκοφαντημένο και λοιδορημένο από τους εργάτες της αδικίας και από τα φερέφωνα του ψεύδους- είναι η μόνη Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοκέφαλη Εκκλησία των Ορθοδόξων που παροικούν στο κράτος της Ουκρανίας. Αυτό αναγνωρίζουν πλέον όλοι οι επίσημοι και διάσημοι φορείς και οι προσωπικότητες της Ουκρανίας, οι οποίοι και στηρίζουν την Εκκλησία τους απέναντι στις επεκτατικές διαθέσεις της Μόσχας και στις προδοτικές συμπεριφορές της ηγεσίας της εν Ουκρανία παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το διήμερο Πανουκρανικό Συνέδριο Ορθοδόξων Νέων, που έγινε στο Κίεβο στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, άνοιξε τις εργασίες του στο Δημιουργικό Χώρο «Izone» (ένα από τα ανακαινισμένα κτίρια του Ναυπηγείου του Κιέβου), με ένα συγκινητικό πατρικό χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, όπως ήδη γράψαμε.

Στις 23 Φεβρουαρίου, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, οι εργασίες του έλαβαν χώρα στη συνεδριακή αίθουσα της Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου. Διάφορες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Συνεδρίου, όπως εορταστική συναυλία, μάθημα παραδοσιακών Ουκρανικών χορών, καθώς και μια συνάντηση-έκπληξη για τους νέους Συνέδρους με τον επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος Dzidzio, διάσημο Ουκρανό καλλιτέχνη Mykhailo Khoma.