Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ "ΑΓΙΟΣΑΒΒΑΤΙΣΜΟΣ" ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


 

* Σερβίας Πορφύριος: Δεν είμαστε σίγουροι ότι τα σύνορα δεν θα αλλάξουν στο μέλλον *


Αυτή η πολεμοκάπηλη δήλωση του ηγέτη της Αγιοσαββατικής Σέκτας, Πορφύριου Πέριτς, δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη το εγκληματικό γενεαλογικό δέντρο της οργάνωσης της οποίας είναι επικεφαλής.

Ο επικεφαλής της Αγιοσαββατικής Σέκτας, γνωστής και ως Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, Πορφύριος Πέριτς, μίλησε στα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Rača-Bijeljina. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και άλλοι ηγέτες του "σερβικού κόσμου", ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς και το σερβικό μέλος της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ.

Ο Πορφύριος επεσήμανε ότι τα κρατικά σύνορα είναι μια "μεταβαλλόμενη κατηγορία".

"Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ιστορίας τα σύνορα των κρατών και οι τόποι διαμονής του λαού μας έχουν αλλάξει, και δεν είμαστε σίγουροι ότι στην ιστορία, όπου όλα είναι σχετικά, δεν θα αλλάξουν στο μέλλον", δήλωσε ο επικεφαλής της Αγιοσαββατικής Σέκτας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντόντικ καλωσόρισε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι "είναι ευπρόσδεκτος στους δικούς του και ανάμεσα στους δικούς του".

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αντέδρασε στην τελευταία δήλωση του σερβικού μέλους της προεδρίας της Β-Ε, δηλώνοντας στο Twitter ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν έντονα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά της Συμφωνίας του Ντέιτον.

"Όλες οι κενές ιστορίες του κ. Ντόντικ δεν μπορούν να αλλάξουν το θεμελιώδες γεγονός ότι η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας δεν είναι κράτος. Είναι μία από τις δύο οντότητες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η φιλοδοξία του για μια "Ανεξάρτητη Σερβία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη" δεν προστατεύει τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας ή τους κατοίκους της, αλλά ρισκάρει το μέλλον τους", προειδοποίησε η Αμερικανική Πρεσβεία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η δήλωση του Πορφύριου δεν προκαλεί έκπληξη

Αυτή η πολεμοκάπηλη δήλωση του αρχηγού της Αγιοσαββατικής Σέκτας, Πορφύριου Πέριτς, δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς το εγκληματικό γενεαλογικό δέντρο της οργάνωσης της οποίας είναι επικεφαλής.

Η λεγόμενη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι γνωστή ως πολεμοκάπηλη, ως εθνικιστικό φυλάκιο του Αγιοσαββατισμού, με σαφείς πολιτικούς στόχους, που συνεργάζεται με ξένες υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών για την καταστροφή της κρατικής υπόστασης του Μαυροβουνίου και την ένταξή του στα σύνορα του νεοναζιστικού ιδεολογικού μορφώματος με την ονομασία "Σερβικός Κόσμος".

Εκτός από αντιχριστιανική, πρέπει να σημειωθεί ότι η λεγόμενη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει μια ριζοσπαστική κληρικο-εθνικιστική ιδεολογία που ονομάζεται "αγιοσαββατισμός" και προέκυψε τη δεκαετία του 1930, τροφοδοτούμενη από τον σερβικό φασισμό, με κορυφαίους ιδεολόγους τον Νικόλαο Βελιμίροβιτς και τον Ντμίτρι Λιότιτς.

Η λεγόμενη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, ως νόμιμος εκπρόσωπος της πολεμοχαρούς, αιμοδιψούς ιδεολογήματος "Αίμα και Γη" (Blut und Boden), ήταν ο κύριος πνευματικός και ιδεολογικός εμπνευστής σχεδόν όλου του κακού, της καταστροφής και των πολέμων που έπληξαν την περιοχή της πρώην Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Αυτό μπορεί να ειπωθεί απερίφραστα, σίγουρα όχι επειδή κάποιος θέλει να υποτιμήσει ή να προσβάλει τον σερβικό ορθόδοξο λαό, ο οποίος είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κακόβουλης οργάνωσης και της ιδεολογίας της.

Υπό την αιγίδα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εδώ και δεκαετίες, οι μεγαλύτεροι εγκληματίες γιορτάζονται ως εθνικοί ήρωες, και ορισμένοι από αυτούς τοποθετούνται στο εικονοστάσι των μοναστηριών από τη Σερβική Εκκλησία, μεταξύ των "Στρατιωτών του Χριστού" - όπως για παράδειγμα, ο αρχηγός των Τσέτνικ, σφαγέας και Κουίσλινγκ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, Ντράζα Μιχαήλοβιτς, για τον οποίο οι αξιωματούχοι της Αγιοσαββατικής Σέκτας έκαναν μνημόσυνα την περασμένη Κυριακή σε όλο το Μαυροβούνιο.

Μεταξύ των "αγίων" της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι τα διάσημα τέρατα-εγκληματίες πολέμου Μίλοραντ Βούκογιτσιτς και Σλόμπονταν Σίλιακ, ενώ ο ιδρυτής της ιδεολογίας του Αγιοσαββατισμού, στην οποία στηρίζεται η Σερβική Ορθόδοξη εκκλησία, ο Νικόλαος Βελιμίροβιτς, που δόξαζε ανοιχτά τον Χίτλερ και υποστήριξε τον διωγμό των Εβραίων, ανακηρύχθηκε "άγιος"...


Πηγή