ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ "ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ" ΚΑΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"...





Με τα όσα "άλαλα και μπάλαλα" δημοσιεύονται αυτόν τον καιρό στον τύπο και στο διαδίκτυο από τους υποτιθέμενους "επαναστάτες", "ομολογητές" κ.λπ. περιορισμένης ευθύνης δημοσιολογούντες, αρκετοί αδελφοί κληρικοί -νοήμονες και με ορθόδοξο εκκλησιολογικό φρόνημα - ανησυχούν για την επικίνδυνη τροπή που κάποιοι επιχειρούν να δώσουν στα όσα σχετίζονται με τη φονική πανδημία και τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που λαμβάνονται από τους έχοντες την σχετική υποχρέωση αρμοδίους.

Το παρακάτω μήνυμα έλαβα από ένα τέτοιο αδελφό κληρικό και το δημοσιεύω, προσυπογράφοντας φυσικά απολύτως τις ανησυχίες και την εύλογη διαμαρτυρία του:


«Καλό θα είναι να σταματήσουν να ασχολούνται κάποιοι περί των... διωγμών και των... άθεων πολιτικών κλπ. Αυτά δεν βοηθούν ούτε την Εκκλησία, ούτε την κοινωνία.
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην χώρα και σε όλο τον κόσμο που σχετίζονται με την πανδημία.

Οι πιστοί έχουν κουραστεί να βλέπουν γραφικούς και να ακούνε "πύρινους" λόγους περιορισμένης ευθύνης από τα χείλη τους. Όλοι αυτοί υπηρετούν συμφέροντα που δεν σχετίζονται με την πίστη μας. Πονηρές συμμαχίες που κρύβουν σκοπιμότητα.

Η κανονικότητα στην Εκκλησία είναι θέμα που πρέπει να το δει σοβαρά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και όλοι μαζί να θέσουν τους όρους και τους κανόνες για την ομαλή διευθέτηση των υπαρκτών προβλημάτων που ταλανίζουν την Εκκλησία.

Εγώ προσωπικά έχω νιώσει ότι όλα αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι αηδιαστικά και ανώφελα. Να κοιτάξουμε τον κόσμο που θα υποφέρει από την αρρώστεια αν δεν βρεθεί εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού. Θα έχουμε επίσης οικονομική ασφυξία, γκρίνια, ψυχολογικά τραύματα κ.α., που θα μας πάνε πολύ πίσω σαν κοινωνία. Τα παιδιά μας τι χρωστάνε να πληρώσουν το τίμημα των δικών μας αστοχιών; Έχουν όλοι αποκτήσει βήμα λόγου και τα βάζουν με όλους. Αισχροί και επικίνδυνοι υποκριτές είναι οι υποτιθέμενοι όλοι αυτοί... ομολογητές και φωστήρες της Εκκλησίας.

Οι περισσότεροι από αυτούς μιλούν αφ' υψηλού και εκ του ασφαλούς, αφού δεν έχουν παιδιά, σκυλιά, γατιά, να μεγαλώσουν...

Ας αφήσουν λοιπόν τον κόσμο να προφυλαχθεί όπως πρέπει και ας πάνε κάπου να ζήσουν όπως αυτοί θέλουν, μόνοι τους και με τους δικούς τους νόμους, σε μια άλλη κοινωνία.

Η δική μας κοινωνία δεν τους φταίει και δεν τους χρωστάει τίποτα για να την κακοποιούν πνευματικά και ψυχικά, αλλά και να την θέτουν σε πραγματική διακινδύνευση ζωής και θανάτου...

Φτάνει πια!»