Μα τι συμβαίνει επιτέλους με το Πατριαρχείο Μόσχας και την Covid-19;





Μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία, που είναι άλλωστε και η μοναδική κανονικώς αδιαμφισβήτητη δικαιοδοσία τους, ο Πατριάρχης Μόσχας και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεργάζονται απόλυτα με τις κρατικές αρχές κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, έκλεισαν τελικά μόνοι τους τις Εκκλησίες, προέτρεψαν οι ίδιοι τους πιστούς να μην πηγαίνουν στους Ναούς, έφθασαν μέχρι και του σημείου να απειλούν με καθαιρέσεις όσους τυχόν φανατικούς κληρικούς δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά παριστάνουν τους "ομολογητές" και θέτουν σε διακινδύνευση τις ζωές των πιστών. Και το πιο σπουδαίο, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που άνοιξαν τη συζήτηση για την αμφισβήτηση του τρόπου της Θείας Κοινωνίας, αφού με επίσημη απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας η λαβίδα δεν θεωρείται ασφαλές μέσο για τη μη μετάδοση ιών και ασθενειών, γι' αυτό και επεβλήθη η απολύμανσή της μετά από κάθε πιστό που κοινωνά!


Όλα αυτά γίνονται μέσα στη Ρωσία... Τι γίνεται όμως στις άλλες χώρες που ακόμη το Πατριαρχείο Μόσχας διατηρεί τις δικαιοδοσίες που είχε επιτύχει λόγω της Σοβιετικής Ένωσης και με την... μπότα του Στάλιν; Εκεί, οι τοπικοί Επίσκοποι παριστάνουν τους "ταλιμπάν", δεν αποδέχονται με ευκολία τα μέτρα των κρατικών αρχών, υπονομεύουν την προσπάθεια των τοπικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φθάνουν μέχρι του σημείου να απειλούν -α λα Αμβρόσιος- με... αφορισμό τους Πρωθυπουργούς και λοιπούς αρμοδίους, επειδή στα πλαίσια των μέτρων έχουν επιβάλει και περιορισμούς στη λειτουργία των ναών!!!

Αυτό έγινε κατ' αρχάς και εν μέρει στην Ουκρανία, όπου η υπό τον Ονούφριο παρουσία της Ρωσικής Εκκλησίας δεν προσέτρεξε να συνεργαστεί με τις αρχές της χώρας, χλεύαζε τα μέτρα για την πανδημία και είχε ανοικτούς ναούς και μοναστήρια για το λαό, με συνέπεια πολλά από αυτά να καταστούν καυτά και ενεργά σημεία διάδοσης της Covid-19 και να επιφέρουν τελικά τον αποκλεισμό μέχρι και ολόκληρων πόλεων, όπως το Ποτσάεφ στη δυτική Ουκρανία!!!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Μολδαβία με την εκεί εκκλησιαστική παρουσία του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία λειτουργεί με τον πλέον ακραίο τρόπο των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας και του συναφούς θρησκοληπτικού φανατισμού... Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα από το BalkanInsight:

Η Εκκλησία της Μολδαβίας καταγγέλλει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
ως συνωμοσία κατά του Χριστιανιμού

Γράφει ο Madalin Necsutu
20 Μαΐου 2020

Απηχώντας μια δημοφιλή ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας, η κύρια Εκκλησία στη Μολδαβία ισχυρίστηκε ότι ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 θα μπορούσε να επιτρέψει στη Microsoft, ή σε άλλες οντότητες, να ελέγχουν από απόσταση τους ανθρώπους στη Μολδαβία και αλλού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μολδαβία έχει καταγγείλει την πιθανή χρήση ενός εμβολίου κατά της COVID-19, χαρακτηρίζοντάς το ένα σατανικό σχέδιο για να βάλουν στουν ανθρώπους μικροτσίπ ή για την εισαγωγή άλλων ξένων συσκευών στο ανθρώπινο σώμα.

«Το παγκόσμιο αντιχριστιανικό σύστημα θέλει να εισαγάγει μικροτσίπ στα σώματα των ανθρώπων με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να τους ελέγξουν, μέσω της τεχνολογίας 5G», δήλωσε ένας κληρικός σε δελτίο τύπου την Τρίτη το βράδυ.

Η Μητρόπολη Μολδαβίας, η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στη χώρα, υπάγεται κανονικά στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν το 97% των ανθρώπων στη Μολδαβία είναι επίσημα Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε αυτήν την θρησκευτική ομάδα.

Μια έρευνα που διενεργήθηκε από το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο τον Φεβρουάριο του 2020 έδειξε ότι η Εκκλησία απολαμβάνει από τους πολίτες στη Μολδαβία περισσότερη εμπιστοσύνη από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό.

Η κοινωνικά συντηρητική Εκκλησία ισχυρίστηκε ότι το αφεντικό της Microsoft Bill Gates είναι κυρίως υπεύθυνος για τη δημιουργία τεχνολογίας μικροτσίπ και επομένως θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο των ανθρώπων μέσω ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Ο εμβολιασμός εισάγει νανοσωματίδια στο σώμα που αντιδρούν στα κύματα που μεταδίδονται από την τεχνολογία 5G και επιτρέπουν στο σύστημα να ελέγχει τους ανθρώπους από απόσταση», αναφέρει η δήλωση της Εκκλησίας.

Η ρητορική σχετικά με τις εικαζόμενες αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G έχει εντατικά προωθηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 από συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μαζί με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

Η Εκκλησία προειδοποίησε επίσης τον Πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ίον Τσίκου ότι εάν δεν άρει τους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις στις εκκλησίες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, θα διαγραφεί από τη λίστα προσευχής.

«Διαφορετικά, θα ασκήσουμε το κανονικό και ηθικό δικαίωμα να σας αποκλείσουμε από τη μνημόνευση στις προσευχές της Εκκλησίας. Μην πολεμάτε ενάντια στην Εκκλησία, γιατί ο Χριστός την υπερασπίζεται», είπε η Εκκλησία.

Ο Πρωθυπουργός Ίον Τσίκου την Τετάρτη στο Facebook κάλεσε όλους να παραμείνουν ήρεμοι. «Ας προσευχηθούμε όλοι για τη διαύγεια και την υγεία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατών και υπαλλήλων και της Εκκλησίας», έγραψε ο Τσίκου. Τόνισε ότι η υγειονομική κρίση «μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα», καθώς «σε μια [περισσότερο] ανυψωμένη κοινωνία, τέτοιες προειδοποιήσεις δεν θα εμφανίζονταν».

Το ποσοστό μόλυνσης από την COVID-19 στη Μολδαβία παραμένει υψηλό με 200 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα μόνο την Τρίτη, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 6.340 και των θανάτων σε 224. (σ.μ. Η Μολδαβία έχει πληθυσμό περίπου 2.700.000).