Ο Αμερικανός Πρέσβης, με προϋπηρεσία στην πολύπαθη Ουκρανία, ξέρει καλά τα βρώμικα παιχνίδια των Ρώσων και προειδοποιεί: οποιαδήποτε κλιμάκωση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα ωφελήσει μόνο τον Πούτιν... (VIDEO)





Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από πολλούς άλλους τον υβριδικό, βρώμικο, πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα κατά των αντιπάλων της, αυτός είναι ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Τζέφρι Πάιατ.


Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο της Ουκρανίας από το 2013 έως το 2016, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα τον μετέθεσε στην Αθήνα, έζησε τα κορυφαία γεγονότα που σηματοδότησαν την απελευθέρωση της Ουκρανίας από τη ρωσική μπότα: την Ουκρανική Επανάσταση του Euromaidan (2014) και τις συνακόλουθες επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με την παράνομη κατάληψη και προσάρτηση της Κριμαίας αλλά και την υποστήριξη των φιλορώσων τρομοκρατών "αυτονομιστών" στο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι τον μισούν θανάσιμα, γιατί γνωρίζει το πώς κινούνται υπόγεια και υπονομευτικά σε βάρος χωρών που αντιστέκονται στις επεκτατικές επιδιώξεις της Μόσχας. Η παρουσία του στην Ελλάδα αποτελεί μία από τις καλύτερες ασπίδες προστασίας απέναντι στη ρωσική απειλή και τον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει κορυφωθεί μετά την από μέρους της αναγνώριση της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας. Μάλιστα, πολλά από αυτά που ζούμε και αυτόν τον καιρό, με αφορμή τον κορωνοϊό και τα αναγκαία μέτρα προστασίας που επεβλήθηκαν και στους Ιερούς Ναούς, δεν είναι καθόλου άσχετα με αυτόν τον πόλεμο φθοράς και αποσταθεροποίησης. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τις βασικές πηγές και τα μέσα που υποστηρίζουν την αντίδραση κατά της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και της εκκλησιαστικής ηγεσίας, για την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Είναι σχεδόν οι ίδιες πηγές, τα ίδια μέσα και τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν και στον πόλεμο κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης, λοιπόν, έδωσε μια πολύ σημαντική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μεταξύ άλλων πολλών αναφέρθηκε και στην τρέχουσα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απομονώσαμε αυτό το απόσπασμα, διότι είναι ίσως το πλέον σημαντικό αυτής της συνέντευξης. Τόσο διότι ο Αμερικανός πρέσβης, για μία ακόμη φορά, εγγυήθηκε τα σύνορα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, ως στρατηγικού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και για ένα ακόμη λόγο: είπε τα πράγματα με το όνομά τους, προκαλώντας μάλιστα την οργή της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία με μια ανοίκεια σε διπλωμάτες ανακοίνωση επιτέθηκε στον κ. Πάιατ. Γιατί; Μα διότι είπε μια μεγάλη αλήθεια: "αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση (σ.σ. ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία), οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Vladimir Putin"...

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο:



Πηγή: megatv.com