Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος βράβευσε τους γιατρούς του Κιέβου για την προσφορά τους





Στις 19 Ιουνίου 2020, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος συναντήθηκε με γιατρούς της πόλεως του Κιέβου στην αίθουσα τελετών της Κιεβινής Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν γιατροί από διάφορα νοσοκομεία του Κιέβου καθώς και καθηγητές της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος τίμησε τους επιστήμονες με το παράσημο του προστάτου τους, Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, επιβραβεύοντάς τους για την προσφορά τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στους πιστούς και σε κάθε άνθρωπο, καθώς και για την αυτοθυσία με την οποία υπηρετούν το θείο δώρο της ανθρώπινης ζωής, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη και για την Ουκρανία περίοδο, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19.

Απευθυνόμενος στους επιστήμονες της υγείας, ο Μακαριώτατος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Θεός θεραπεύει τους ασθενείς μέσα από εσάς. Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε. Σας απονέμουμε δε αυτό το βραβείο ως ορατό σημείο της ευλογίας του Θεού για την περαιτέρω επιτυχή επιτέλεση των καθηκόντων σας και ως αντανάκλαση του επαίνου που λαμβάνει ο κάθε άνθρωπος στην αιωνιότητα».