Εύστοχες διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας - Ισχυρά συμμαχικά μηνύματα προς την Τουρκία (Video)



Ιδιαίτερα σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις που ενισχύουν τη στρατηγική θέση της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις της γείτονος.

 

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά ίσως, έχει καταφέρει να διεθνοποιήσει τόσο πολύ την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Όλο και περισσότεροι σημαντικοί Ευρωπαίοι εταίροι μας διαπιστώνουν και διακηρύσσουν ότι οι απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο είναι και απειλές προς την ίδια την Ευρώπη. 

Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα δικαιώνεται ιστορικά για τις συμμαχίες της και για το γεγονός ότι βρίσκεται σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. 

Και όσοι έχουν τυχόν αμφιβολίες ή μεμψιμοιρούν αναίτια για αυτήν την αναντίρρητη ιστορική πραγματικότητα, ας διαβάσουν το έξοχο άρθρο του Αλέξανδρου Δρίβα στο liberal.gr, όπου ο ειδικός αναλυτής, μεταξύ άλλων, σημειώνει χαρακτηριστικά:

 

«Η Ελλάδα αποτελεί ένα ιστορικό παράδειγμα χώρας η οποία μεγάλωσε εδαφικά μέσα σε έναν αιώνα χωρίς να έχει τεράστιους οικονομικούς πόρους. Είναι μάλιστα όχι μόνο πρόκληση για την ιστορία η ελληνική περίπτωση αλλά και για τον ίδιο τον πολιτικό ρεαλισμό ο οποίος στις διεθνείς σχέσεις, αναγνωρίζει πως η ισχύς έχει υλική βάση. Πέραν των ηγετών και της εθνικής βούλησης για να ενωθούν όλα τα κομμάτια της Ελλάδας τα οποία για χιλιετίες φιλοξενούσαν ελληνική ζωή, ήταν οι σωστές συμμαχίες τις οποίες επέλεξε η Ελλάδα για να ολοκληρώσει τα οράματά της.»

 

 

 

Το βίντεο αποτελείται από αποσπάσματα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ της 27ης Ιουλίου 2020