Μία προς μία, οι σκευωρίες της Μοσχοβίας πέφτουν στο κενό: Έπαυσε κάθε δίωξη και έρευνα κατά του Πέτρο Ποροσένκο για την «υπόθεση του Τόμου»



Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (DBR) της Ουκρανίας έκλεισε οριστικά την «υπόθεση Τόμος» εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 από τον δικηγόρο του Ποροσένκο, τον Ίγορ Γολοβάν.


Επειδή αμφιβάλλω εάν οι γνωστές ρωσόφιλες ελληνικές ιστοσελίδες έχουν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογική ευπρέπεια ώστε να δημοσιεύσουν και αυτό το γεγονός, όπως είχαν σπεύσει να δημοσιεύσουν την έναρξη αυτής της ανόητης, άθλιας και υποκινούμενης από τη Μόσχα διαδικασίας, οφείλω να ενημερώσω τους Έλληνες αναγνώστες ότι -ελλείψει οποιουδήποτε ενοχοποιητικού στοιχείου ή, όπως λέγεται νομικά, corpus delicti- έκλεισε οριστικά για την Ουκρανική Δικαιοσύνη η περίφημη «υπόθεση Τόμος», που ρωσόφιλες δυνάμεις στην Ουκρανία είχαν κινήσει κατά του πρώην Προέδρου της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο. 

Εξ αρχής η ιστορία αυτή ήταν για γέλια και για κλάματα εις βάρος των νοσηρών εμπνευστών της, που αποπειράθηκαν να ποινικοποιήσουν την κορυφαία στιγμή για την Ανεξαρτησία και την Αξιοπρέπεια της Ουκρανίας, δηλαδή την εγκαθίδρυση μιας νόμιμης και Κανονικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, χωρίς εξάρτηση από την εχθρική Μόσχα. Μάλιστα, οι εμμονικοί εγκέφαλοι αυτής της σκευωρίας με πολύ θράσος διακινούσαν την ψευδή πληροφορία ότι η υπόθεση αυτή θα εμπλέξει και τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, οδηγώντας την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε... διάλυση!!! Αυτός ήταν ο στόχος τους, αλλά η Ουκρανική Πολιτεία δεν τους έκανε το χατίρι. 

Παρά τις ισχυρές πολιτικές και προσωπικές αντιθέσεις ανάμεσα στον νυν (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και τον πρώην (Πέτρο Ποροσένκο) Πρόεδρο της Ουκρανίας, η υπόθεση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της υπερβαίνει κάθε πολιτική διαμάχη και αντίθεση και είναι πλέον εθνική. Έτσι την αντιλαμβάνεται κάθε αληθινός Ουκρανός Πατριώτης σε όποιο κόμμα και αν ανήκει, με εξαίρεση φυσικά την ισχνή μειονότητα του προδοτικού «φιλορωσικού» κόμματος...