Συνάντηση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στο Κίεβο

 


Στις 29 Αυγούστου 2020, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιχιφ κ. Ευστράτιος. 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας διαβίβασε στον Μητροπολίτη Κιέβου τις συγχαρητηρίους προσρήσεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ για την 29η Επέτειο της Αποκατάστασης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Μακαριώτατο στο δύσκολο έργο της οικοδόμησης της Τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας για τα τελευταία γεγονότα στη ζωή της Ουκρανίας και της Εκκλησίας της, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην από πλευράς της Εκκλησίας πνευματική στήριξη προς το λαό της Ουκρανίας στον αγώνα ενάντια στην πανδημία. Στη συνέχεια συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της εκκλησιαστικής ζωής, ιδιαιτέρως δε οι διορθόδοξες σχέσεις. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την βοήθεια και τη μητρική στοργή και αρωγή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εγκαθίδρυση την πνευματικής ανεξαρτησίας της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και του ζήτησε να διαβιβάσει θερμές ευχές στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.






 


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας